Skoči na glavno vsebino

TD – Obnovljivi viri energije na OŠ Cerkno

Tehniški dan je bil namenjen učencem 7., 8. in 9. razreda, da bi bolje spoznali, nadgradili in poglobili svoja znanja o obnovljivih virih energije in učinkoviti rabi energije. Za obisk cerkljanske osnovne šole smo se odločili, ker so jeseni 2014 v okolici njihove šole postavili brunarico obnovljivih virov energije, ter prostor obogatili s sadnimi drevesi, vrtom, kompostnikom in čebelnjakom.
Vse zgoraj omenjeno so odprli za javnost s ponudbo različnih tematskih delavnic. Podporo pri celotni izvedbi so prejeli s strani projekta Obnovljivi viri energije v primorskih občinah, ki je tudi nam omogočil za učence brezplačen obisk z delavnicami.
Po skupnem uvodu, v katerem so učenci s pomočjo učiteljice zvočno uprizorili nevihto, so se razdelili v tri skupine, ki so si ciklično ogledale oziroma so sodelovale v treh delavnicah: ogledu brunarice obnovljivih virov energije, eksperimentalni delavnici, ter praktični delavnici s prikazi delovanja vozil na različne pogone. Delavnice so bile zanimive, ker so nam učitelji ne samo povedali, ampak tudi prikazali učinke določenih vrst energije, ter delovanje preprostih naprav in električnih vezij, nekatere od njih pa so učenci lahko tudi sami preizkusili.

Ob zaključku smo so nam cerkniški devetošolci – promotorji obnovljivih virov energije, opisali module, ki jih vsebuje model energetske hiške, ki jo imamo tudi na naši šoli. Njihovim jasnim predstavitvam smo navdušeno zaploskali, za vodenje delavnic smo se zahvalili tudi učiteljem OŠ Cerkno, se od njih poslovili, ter se z novimi spoznanji odpravili proti domu.

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost