Skoči na glavno vsebino

Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk

Letos, 20. novembra 2020, smo praznovali 10. jubilejni slovenski tradicionalni zajtrk. Žal to leto brez vrveža v naši šoli. So pa šolarji slovenski tradicionalni zajtrk s kruhom, medom, maslom, mlekom in jabolkom, pripravljali sami doma.

Tradicionalni slovenski zajtrk je postal že tradicija vsak tretji petek v novembru na dan slovenske hrane, tudi na naši šoli. Že nekaj let zapored otroci za zajtrk dobijo kos kruha, na njem pa maslo in med. Poplaknejo z mlekom, za zdravo sladkanje pa pojedo slovensko jabolko.

Letošnja epidemija nam je onemogočila tradicionalen slovenski zajtrk v jedilnici naše šole, a ravno v teh časih je še kako pomembno zavedanje, da ima lokalno pridelana hrana močan potencial, da odžene zdravnika stran. Poleg tega pa tako podpremo slovenske pridelovalce, ki jih je epidemija covida-19 dodatno prizadela.

Uvod v dan slovenske hrane, so šolarji na OŠ Košana tokrat nadomestili z učnimi vsebinami o pomenu slovenske hrane in hkrati o pomenu samega zajtrka. Za skupni obrok so poskrbeli sami v krogu domačih, in s tem dokazali pravi pomen zajtrkovanja. Spomnili so se tudi na Slakovo pesem »Čebelar«. Mogoče je kdo tudi zraven posnetka dodal tudi svoje petje, saj nismo imeli možnosti zapeti kot po navadi vsi skupaj.

 

Antonija Tomšič

(Skupno 591 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost