Skoči na glavno vsebino

Župan je sprejel najboljše devetošolce

Župan Robert Smrdelj in podžupanja Majda Godina sta sprejela devetnajst izjemnih učencev, ki so se z odličnim uspehom izkazali v vseh devetih letih šolanja.
Sedemnajst odličnjakov prihaja iz Osnovne šole Pivka in dve odličnjakinji iz Osnovne šole Košana, in sicer to so: Eva Penko, Miha Žele, Dimitrij Smrdel, Lin Grk, Veronika Lutar, Jan Mezgec, Mark Smrdel, Aleks Tomažič, Karin Kontelj, Matevž Maver, Januš Šalamun, Žiga Turnšek, Tjaša Mankuč, Zala Lenarčič, Nara Pia Milavec, Zala Čeligoj, Staša Sašić, Noemi Sušelj in Sara Krebelj.
Najboljši dijaki, ki se bodo jeseni odpravili novim, srednješolskim doživetjem naproti, so iz podžupanovih rok prejeli plaketo »županova petica« ter knjigo Grajska gospoda iz raja na Krasu, pivški graščini Ravne in Šilentabor. 
Devetošolci so z županom, podžupanjo in ravnateljicama Nadjo Černetič in Nevo Brce  poklepetali o njihovih izkušnjah v šolskih klopeh, povedali, v čem mislijo, da je njihova osnovna šola v primerjavo z drugimi boljša, o šolskih dogodivščinah, kam bodo odšli v srednjo šolo, kakšno delo si želijo opravljati v življenju in na koncu tudi o tem kako bodo preživeli počitnice. Odličnjaki bodo po nadaljnje znanje odšli po različnih koncih Primorske, nekaj jih odhaja tudi v Ljubljano. Večji del se jih bo šolal na gimnaziji, nekateri pa tudi na farmacevtski,  vzgojiteljski in tehnični šoli.
Bodočim dijakom sta  župan in podžupanja  voščila prijetne počitnice in zažela vse dobro na nadaljnji življenjski poti.
 
Martina Kobal
Fotografije: Blaž Lenček
(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost