Skoči na glavno vsebino

Šolski parlament

V petek, 27. 1. 2023 je na šoli potekal šolski parlament. Tema letošnjega parlamenta je »duševno zdravje otrok in mladostnikov«.

Po uvodnem povabilu šolske psihologinje Line, sta nam osmošolca Tian in Ian zaigrala uvodno pesem na violino in harmoniko. Osmošolec Ian je na šaljiv način povezoval program, ki so ga pripravili razredi ali kombinacije z njihovimi razredniki.

Najprej so skupaj nastopili prvošolci in drugošolci, ki so nam predstavili svoj pogled na duševno zdravje. Skupaj so odkrili, da so pozitivno duševno zdravje: sreča, zadovoljstvo, samospoštovanje, lepi odnosi do drugih, naše vsakodnevno delovanje in sposobnost, da obvladujemo svoje življenje in se uspešno soočamo z izzivi in problemi.

Tretješolci so predstavili zgodbo o divji Liliji, ki se je edina izmed rastlin imela rada in je bila vesela točno takšna kot je bila, zato je bila tudi izbrana med vsemi drugimi lepimi rastlinami.

Četrtošolci so naredili plakat, kjer so ugotavljali, kako so se počutili med karanteno ter predstavili s katerimi dejavnostmi so se takrat sproščali.

Petošolci so nam predstavili svoje dnevnike hvaležnosti, kjer so v določenem obdobju skušali poiskati zakaj vse so lahko hvaležni.

Šesti razred se je na prvem plakatu spraševal zakaj pride do težav, na drugem pa odkrival kako si sami pomagati.

Na vrsti so bili sedmošolci, ki so tudi z nazornimi risbami na plakatu predstavili stvari, ki jih osrečujejo.

Za konec smo se zelo nasmejali, saj je kombinacija osmošolcev in devetošolcev posnela video vsebino, kjer so na zelo zabaven in šaljiv način odigrali kar nekaj prizorov na temo duševnega zdravja otrok.

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost