Novi začasni ukrepi za zmanjševanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2

Spoštovani učenci in starši,

od ponedeljka, 21.9.2020 veljajo novi začasni ukrepi za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2

Za otroke v vrtcu in učence do vključno 6. razreda maske v času pouka niso obvezne.

  • Vzgojitelji predšolskih otrok in vzgojitelji predšolskih otrok-pomočniki pri opravljanju
    neposrednega dela z otroki ne potrebujejo maske.
  • Učitelji do vključno 6. razreda morajo med poukom ohranjati vsaj 2 m medosebne razdalje, v nasprotnem primeru si morajo nadeti masko.
  • Učenci od 7. – 9. razreda morajo biti pozorni, da pri pouku in v stiku z ostalimi ohranjajo medosebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m. V kolikor je ohranjanje take razdalje nemogoče, morajo uporabiti masko.

Na šoli bomo z organizacijo pouka in ostalih dejavnosti še naprej skušali organizirati delo tako, da bi najpogostejši zaščitni ukrep tako za učitelje, kot učence v času pouka bil – upoštevanje varnostne distance 1,5 m. Slediti moramo zavezujočim napotkom ministrstva in NIJZ-ja.

Naj postane skrb za zdravje naša skupna skrb.

Pogovorite se prosimo, s svojimi otroki, zakaj je OHRANJANJE VARNOSTNE DISTANCE POMEMBNO in jih opozorite, naj v nasprotnem primeru zaščitijo sebe in bližnjega z MASKO.

Spomladi smo se virusu umaknili v svoje domove, se izolirali. Zdaj se moramo naučiti z njim živeti. Bodimo pametnejši od njega.

Vse dobro,

Neva Brce, ravnateljica in zaposleni na OŠ Košana

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Novice - šola

 
 

Deli