Skoči na glavno vsebino

Osrednja občinska prireditev ob občinskem prazniku, 9. maju

Povzeto po prispevku na spletni strani Občine Pivka: POVEZAVA

9. maja 2018, na dan občinskega praznika, so se v Krpanovem domu zbrali letošnji občinski nagrajenci, predstavniki društev, organizacij, lokalnega gospodarstva, občinskih in regijskih javnih zavodov in služb, poslanka državnega zbora Erika Dekleva, občinski svetniki in vsi tisti, ki kakorkoli prispevajo h kakovostnejšemu življenju in delu v lokalni skupnosti.

Slavnostni govorec župan Robert Smrdelj je  nanizal dosežke občine v preteklem letu ter naštel  naložbe, ki so v teku in jih financira občina in, kot v primeru vodovoda in cest, tudi država.  Izrazil je veselje in pohvalo podjetjem  v občini, ki uspešno poslujejo. Opozoril pa je tudi na degradiran prostor nekdanjega Javorja, v katerem še vedno ležijo nevarni odpadki. Del ambicioznega koncepta razvoja Pivke je tudi turizem zlasti v okviru Parka vojaške zgodovine pa tudi razvoja turističnih potencialov v Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera, kjer pa je treba pri razvoju turistične infrastrukture prvenstveno upoštevati in usklajevati interese kmetijske rabe prostora in varstva narave.

»Eden od znakov dobrega soustvarjanja našega skupnega življenja je tudi to, da nikoli nismo v zadregi s predlogi za občinske nagrajence. Ni nam treba dolgo razmišljati, kdo si zaradi svojega dela in prizadevanja za javno dobro zasluži našo pozornost in zahvalo. Tako je bilo tudi letos,« je na koncu govora poudaril župan in v svojem ter  imenu vseh prebivalcev občine Pivka čestital letošnjim nagrajencem: glasbeni skupini Narcis, dolgoletni članici Društva upokojencev Pivka Radenki Kapelj, na pedagoškem in društvenem področju vrsto let prizadevni Sonji Vodopivec, zgledu in animatorju delovanja v lokalni skupnosti župniku Marjanu Škvarču in novemu častnemu občanu Občine Pivka dr. Aleksandru Merlu, tako rekoč simbolu Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna, ki je svojo poklicno kariero začel v Pivki.

Program, v katerem so sodelovali domači ustvarjalci, sta povezovala in s svojimi duhovitimi vložki začinila zabavna  voditelja Sandi Morel in Aljaž Červek. Najprej sta napovedala Pevsko skupino Studenec, ki se je s skladbo Po jezeru – skupaj z občinstvom – poklonila spominu na Miroslava Vilharja ob letošnji  200. obletnici njegovega rojstva in protagonista vseslovenskega tabora na Kalcu 9. maja 1869, na dan torej, ki je postal pivški občinski praznik. Fantje kvarteta saksofonov glasbene šole Postojna pod mentorstvom Tomaža Nedoha so nam zaigrali dve sodobnejši popularni skladbi, dekleti z Osnovne šole Košana, vaški klepetulji, sta v svoj klepet duhovito vpletli zgodbe letošnjih nagrajencev, zapel nam je tudi zborček s te šole. Dve irski skladbi so predstavili člani skupine Slainte Ol’ Friend.

Na koncu pa so tri svoje urezali tudi fantje in dekle ansambla Narcis, kar je bil uvod v sproščeno druženje in pogostitev v avli Krpanovega doma.

Vabljeni k ogledu fotografij Simona Avsca v prilogi, obrazložitve za letošnje nagrajence pa lahko preberete na https://www.pivka.si/objava/137783.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost