Skoči na glavno vsebino

Nagrada za literarno delo – JSKD

Naša knjiga Ščivon in druge zgodbe ter knjigice Hiša velikanka in kokošnjak, Košanski zaklad, Potovalčkove dogodivščine, Skrivnostno bitje so na natečaju Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije prejele Priznanje za najboljši dolgoletni šolski projekt in unikatne avtorske knjižice prve triade.

Obrazložitev:
“Ščivon in druge zgodbe, OŠ Košana

(mentorici: Cecilija Pavlovič in Marija Mršnik)

Utemeljitev: Enajstleten šolski projekt je pripeljal do prave knjige Ščivon in druge zgodbe. To je zbirka starih povedk, pesmi, molitvic, pregovorov, ugank in podobnega folklornega gradiva. Otroci so jih sami ilustrirali. Pri metodologiji zbiranja slovstvene folklore jim je bila v oporo strokovna pomoč dr. Marije Stanonik. Zato so njihovi zapisi pripovedi starejših opremljeni s vsemi potrebnimi spremljevalnimi podatki o govorcu in zapisovalcu ter kraju in času njunega srečanja. V prvem triletju OŠ Košana so spet izdelali štiri knjižice z naslovi: Hiša velikanka in kokošnjak, Košanski zaklad, Potovalčkove dogodivščine, Skrivnostno bitje. Nastale so iz živahnega ustvarjalnega pouka, kjer so si učenci izmišljali zgodbice, jih zapisali in lepo ilustrirali. Take »kolektivne« razredne slikanice so dober primer sodobnega pouka jezika in literature.”

Vabljeni na odprtje razstave vseh prispelih literarnih glasil. Deveta razstava bo potekala v okviru srečanja XXIX. Roševi dnevi 2016 v sredo, 16. marca 2016, ob 16.15 v Osrednji knjižnici Celje. Vse nagrajene šole bodo prejele priznanja in literarne nagrade. Razstava glasil in drugih publikacij s prispevki osnovnošolskih in srednješolskih ustvarjalcev bo odprta od srede, 16. marca 2016, do sobote, 16. aprila 2016.

Čestitamo!
POVEZAVA do opisa vseh drugih nagrajenih del

 

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost