Skoči na glavno vsebino

Kolesarski izlet šestošolcev

Bivši petošolci, letos že šestošolci, so bili v lanskem šolskem letu zelo uspešni pri sodelovanju v projektu Varno na kolesu. Na državni ravni so dosegli skupno šesto mesto, na regijski pa so bili drugi in so prejeli donacijo. Že v juniju smo načrtovali kolesarski izlet, saj so vsi opravili kolesarski izpit. Takrat nam je čas malo prehitro tekel in izleta nismo uspeli izvesti.

Je pa čudovito septembrsko vreme poskrbelo, da smo lahko skupaj v naravi preživeli prijetno popoldne. Z nekaj starši smo se v četrtek, 13. 9. 2018 odpeljali izpred šole. Pot nas je vodila proti Novi Sušici, kjer smo zavili prosti dvorcu Ravne (Roune). Po prijetni makadamski cesti smo opazovali mlade lipicance, ki so nas radovedno spremljali. Sledil je najzahtevnejši podvig izleta: prečkanje državne ceste, ki je zelo prometna in kot smo ugotovili kolesarjem nič prijazna. Prehod ceste smo varno izvedli in že smo prispeli pred gostilno, kjer smo si privoščili pozno kosilo. Malo smo še poklepetali in se po isti poti odpravili nazaj proti šoli.

Sklenili smo, da izlet še kdaj ponovimo ter za kolesarjenje navdušimo še druge učence in starše. Ne pozabimo pa na varnost v prometu in seveda na čelado!

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost