Skoči na glavno vsebino

Finale področnega tekmovanja v malem nogometu za učenke

V sredo, 17. decembra, so se učenke naše šole v Novi vasi udeležile tekmovanja, ki je odločalo, katera od treh šol se bo uvrstila v polfinale državnega tekmovanja. Za našo šolo so nastopile naslednje učenke: Ana Željan, Nika Zadnik, Neja Samsa, Edina Vikić, Maja Srebot in Tina Kastelic.

Ker se učenke OŠ Ivana Cankarja iz Vrhnike (zaradi bolezni) niso udeležile tekmovanja, so bile na tekmovanju le tri ekipe. Prvo tekmo so odigrale učenke OŠ iz Nove vasi proti učenkam OŠ Antona Globočnika iz Postojne. Zmagale so domače učenke z rezultatom 3 : 0. Sledila je tekma naših učenk proti Postojni. Učenke naše šole so bile čez celotno srečanje boljše nasprotnice, saj so si ustvarile kar nekaj dobrih priložnosti. Kljub temu pa so le 3 minute pred koncem tekme prejele zadetek in tako niso dobile nobene zaslužene točke, ki bi jih peljala naprej na naslednji nivo tekmovanja. Že v naslednji tekmi proti domačinkam so hitro izkoristile priložnost. Učenka Tina Kastelic je namreč zadela že po nekaj minutah tekme. Tekma je bila dosti bolj izenačena kot prejšnja, vendar so učenke z dobro borbeno in z organizirano igro uspele rezultat zadržati in na koncu osvojile tri točke. To je zadostovalo za končno drugo mesto, saj so poraženke zadnje tekme OŠ iz Nove vasi, zaradi boljše gol razlike, osvojile prvo mesto in se uvrstile naprej.

Učenkam je za polfinale državnega tekmovanja zmanjkal le kanček sreče, vseeno pa jim čestitamo za dober dosežen rezultat.

učitelj Matjaž Kešanski

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost