Skoči na glavno vsebino

Knjižne nagrade in pohvale na natečaju

Kakšno veselje! Prvošolci naše šole so se razveselili priznanj in knjižnih nagrad, ki so jih dobili za svojo pravljico, ki so jo oblikovali skupaj z ilustracijami v svojo prvo knjižico. Pri tem jim je z nasveti pomagala in jih bodrila njihova učiteljica Marija, ki je knjižico uredila, zvezala in poslala na natečaj Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Poleg nagrajene pravljice so v Zborniku prispevkov objavljeni in nagrajeni še dve literarni deli. To sta pesmica, ki sta jo sestavila prvošolca Klara in Tian ter spis petošolke Neli.
PREBERITE NAŠ ZGODBICO:

Psički pomagajo

V pasjem mestu so živeli pikasti psički. Radi so se igrali s kostjo in hodili na obisk in pomagali starejšim. Najraje pa so počivali v svoji hiši in poslušali pasje pravljice. Nekoč je najstarejši psiček Brin stekel v trgovino po pasjo hrano in pijačo, ker so bili že zelo lačni in žejni. Brin ni pogledal na cesto levo in desno. Povozil ga je avto. Voznik avta je bil pes Rumenko. Rumenko se je zelo prestrašil. Psičku Brinu je tekla kri z noge in ga je zelo bolelo. Odpeljali so ga v bolnico. Ostal je brez tačke. Postal je invalid. Ni mogel hoditi, ni mogel več tekati. Bratci in sestrice so mu pomagali in ga vozili v šolo na invalidskem vozičku. Tudi sošolci so mu pomagali in Brin je bil vesel.

Zgodbico so sestavili prvošolci: Luka Šprohar, Klara Pavzin, Miha Sušelj, Sara Krebelj, Tian Jagodnik, Jernej Šprohar, Noemi Sušelj, Aljaž Debeljak, Lucija Gojić

OŠ Košana

Mentorica: Marija Mršnik

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost