Skoči na glavno vsebino

Spomladanska tržnica in štafeta semen

Na OŠ KOŠANA bo v sredo, 23. 4. 2014, od 13.00 do 14.30, organizirana tradicionalna SPOMLADANSKA TRŽNICA. Vabljeni vsi učenci, zaposleni šole in krajani, da s svojim sodelovanjem sooblikujete in popestrite dogajanje. S seboj prinesite doma vzgojene sadike in/ali domača semena (fižol, radič, peteršilj …), ki bi jih želeli zamenjati ali podariti nekomu, ki jih še nima. SEMEN IN SADIK NE KUPUJTE! V šoli bodo na razpolago za menjavo ali podaritev sadike paradižnikov, žametnic, melise, mete, luštreka, ohrovta, pegastega badlja, čemaža…, seme krompirja, pora, pastinaka, cinij, buč…

Od istem času bo na OŠ Košana organizirana ŠTAFETA SEMEN, vseslovensko gibanje za sejanje, izmenjavo in ohranjanje avtohtonih, tradicionalnih in domačih vrst semen in sadik zelenjave, poljščin, zelišč in sadnih vrst v Sloveniji. V Štafeti semen lahko sodeluje vsak, ki 11 semen poseje sam, 22 semen pa podari šoli, ki bo 11 semen posadila, preostalih 11 pa poslala v Gensko banko Slovenije.

Z nami bo tudi mentorica Kmetijskega krožka in izkušena agronomka ga. Tamara Urbančič, ki bo delila svoje bogato znanje, izkušnje, nasvete.

Hkrati bo potekala tudi priprava in degustacija zeliščnih namazov in naravnih sadno-zeliščnih sokov.

Tržnica bo potekala tudi v četrtek, 24. 4. 2014, od 17.00 do 18.00.

Prisrčno vabljeni!

Kolektiv OŠ Košana

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost