Skoči na glavno vsebino

Pustni torek

Na naši šoli vsako leto praznujemo pusta hrusta, tako s tradicionalnimi krofi, s katerimi nas razveselijo kuharice za malico, in tako, da se našemimo in s pustno povorko preganjamo zimo po Košani. Tudi leto smo se nato pripravili in imeli kulturni dan. 

Učenci razredne stopnje so pekli pustne dobrote, spoznavali tradicionalne maske in se nato našemili v različne pustne like. Seveda so se odpravili na pustni sprehod po vasi.

Učenci od 5. do 9. razreda so imeli dve šolski uri različne delavnice. Petošolci so okraševali šolske hodnike, šestošolci pa cvrli pekli krhke flancate, s katerimi smo se vsi posladkali. Ostali so se urili v šivanju s šivanko in šivali pike na kostume. Vanje so se oblekli učiteljice in učitelji. Vsi učenci so si v šolo prinesli kostume in se preobrazili v najrazličnejše domišljijske, filmske, karakterne, živalske in druge like. Tako našemljeni smo se v pisanem sprevodu sprehodili po Dolnji Košani in se fotografirali, nadihali svežega zraka in, upamo, priklicali pomlad.

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost