Skoči na glavno vsebino

Teden otroka® 2022: Skupaj se imamo dobro

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki poteka od 3. do 9. oktobra, je SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. Povezavo smo našli z naslovom pesmi Skp se mava dobr pri otrocih zelo priljubljenega NIPKEja, ki bo letos naš ambasador. Podatki TOM telefona kažejo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo, da se imajo dobro s sovrstnikom, ki mu lahko zaupajo, zato se tokrat osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave. 

1. LIKOVNI NATEČAJ ZDRAVKA LIDLA – več informacij 
Vabimo otroke v vrtcih in osnovnih šolah (1. in 2. triada), da sodelujejo na likovnem natečaju Zdravka Lidla. Udeleženci natečaja naj na likovni način izrazijo, kako, na kakšen način ali pa s kom vse se imajo dobro.
Otroci lahko ustvarjajo individualno; dobrodošli pa so tudi skupinski izdelki, ker vemo, da lahko nekaj čudovitega ustvarimo tudi s skupnimi močmi in se imamo pri tem skupaj dobro . Za individualno delo priporočamo format risalnega lista, za skupinski izdelek pa A1 (4 risalni listi). Izmed vseh sodelujočih pa bomo dodatno izžrebali vrtec/šolo, ki jo bo obiskal Zdravko Lidl.

Zdravko Lidl je maskota za promocijo zdravega načina življenja. Skozi igrive in poučne vsebine zagovarja pomembnost uravnotežene prehrane, dobrega počutja in kakovostnega preživljanja prostega časa. Prizadeva si k ustvarjanju boljšega sveta, ki temelji na medsebojnem spoštovanju, skrbi za naravo in za nasmejane otroške obraze. Več na www.zdravko-lidl.si, kjer vas čakajo rubrike TV kuharije, Igralnica in Ustvarjalnica.

2. PLESNI NATEČAJ – ČOKOLINO – več informacij 
Otroke v vrtcih in osnovnih šolah vabimo, da na refren pesmi “Skp se mava dobr” odplešejo svojo koreografijo, lahko sami ali v dvoje ali kot skupina. Vabljeni tudi tisti bolj sramežljivi, saj je video lahko
posnet tudi “od pasu navzdol”; enako velja, če ne želite izpostavljati otrok. Pomembni so plesni koraki!

 

(Skupno 207 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost