Skoči na glavno vsebino

Jesenska izmenjava oblačil

V mesecu oktobru smo na šoli izpeljali tradicionalno izmenjavo oblačil, ki je že tretja po vrsti. Kljub pomislekom v zvezi z aktualnim virusom smo pri izvedbi uspeli upoštevati vsa priporočila NIJZ.

Najprej je potekala zbiralna akcija rabljenih oblačil, čez en teden pa smo izpeljali še izmenjavo. Vsa oblačila smo učitelji sortirali po velikosti. Oblačila so prvi izbrali prvošolci, kasneje pa ostali razredi. Žal učenci od 6. do 9. razreda zaradi šolanja od doma niso sodelovali.

Učenci so bili nad izbiro navdušeni. Največ izbire je bilo za mlajše učence, za starejše pa precej manj. Hm, izbira je zelo odvisna od aktivnega sodelovanja v fazi zbiranja oblačil. Kljub temu pa je velika večina učencev kar dobro “nakupila” in bila z izbranim zadovoljna. Učencem je v največje veselje, če izvedo, čigava oblačila so izbrali, saj je potem veselje ob “novi rabi” še večje.

Takšnih akcij se veseli tudi naša Zemlja, saj s tem prispevamo k zmanjševanju odpadkov. Ja, učenci, že zdaj se trudite in aktivno sodelujete pri ustvarjanju lepše in čistejše prihodnost na tej Zemlji. Že sedaj ste lepo vabljeni k spomladanski izmenjavi in zbiranju oblačil zanjo.

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost