Skoči na glavno vsebino

Naravoslovni teden – CŠOD Radenci

Iz CŠOD-ja odrinejo v petek, 17. 11. 2017 okrog 12.30. Prispeli bodo predvidoma med 14.30 in 15.00.


ČETRTEK, 16. 11. 2017

Naš teden v Radencih se počasi zaključuje. Danes smo ponovili spretnosti lokostrelstva in plezanja in brskali po gozdni prsti za najrazličnejšimi žuželkami. Prav tako smo se učili zavezovati vozle. Obiskali smo tudi 92-letno vaščanko, ki nam je pripovedovala o svojem zanimivem življenju.

Po večerji nas je čakala še predstavitev sob in predavanje gospoda Matjaža, ki nam je povedal svojo poučno življenjsko zgodbo.
Kot pa se za vsak zaključek spodobi, smo si privoščili ples v večnamenskem prostoru.
Jutri zjutraj bomo pospravili sobe in pekli belokranjsko pogačo.

SREDA, 15. 11. 2017

Tretji dan naravoslovnega tedna je za nami. Po zajtrku smo odšli na daljši pohod. Uživali smo v čudovitem razgledu na reko Kolpo in opazovali naravo. Za malico smo si sami spekli hrenovke na odprtem ognju.

Po kosilu smo igrali odbojko in badminton, se učili dveh ljudskih plesov, spoznavali kače in šli na orientacijski sprehod po Radencih. Pred večerjo je začelo deževati, zato smo si ogledali film.
Imamo se lepo. Teden bo vsekakor prehitro minil.

TOREK, 14. 11. 2017

Za nami je še en krasen dan.

Zbudili smo se v hladno jutro. Po jutranji telovadbi in zajtrku smo se udeležili delavnice izdelovanja belokranjskih pisanic, na drugi delavnici smo preizkusili spretnosti Robin Hooda, na tretji pa smo še izvedeli, od kod prihaja sadje, ki ga vsak teden dobivamo preko Sheme šolskega sadja in zelenjave.

Po večerji smo za še boljše vzdušje pekli kostanj. Učenci se veliko družijo tudi z osnovnošolci iz Kočevja.
Imamo se lepo in pošiljamo lepe pozdrave v Košano.

PONEDELJEK, 13. 11. 2017

Po dolgi zasneženi poti smo končno prispeli v CŠOD Radenci ob Kolpi. Učenci so se nastanili po sobah, si uredili postelje in kmalu je že bilo kosilo. Po kosilu smo se udeležili dveh delavnic – na prvi smo spoznavali kulturno dediščino kraja, v katerem se nahajamo, v drugi pa spoznavali značilnosti belokranjskega močerila. Sledila je okusna večerja, za njo pa spoznavni večer, kjer smo se predstavili po sobah.

Imamo se lepo, družimo se in ustvarjamo spomine.
Učenci 7., 8. in 9. razreda z učiteljicama

Več o domu na POVEZAVI.

(Skupno 293 obiskov, današnjih obiskov 2)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost