Skoči na glavno vsebino

Tehniški dan v Slovenskem tehniškem muzeju Bistra

V četrtek, 11. 5. 20117, smo se učenci od 7. do 9. razreda odpravili v Bistro blizu Vrhnike. Ko smo prispeli tja, smo imeli najprej voden ogled tamkajšnjega muzeja. Med vsem smo si ogledali zbirko Titovih avtomobilov (najzanimivejši del muzeja) ter izvedeli bistvene podatke o gozdarstvu na Slovenskem včasih. Po ogledu smo pojedli malico ter odšli na Dneve elektrotehnike, ki so potekali v Bistri. Študentje so nam predstavili svoje izume. Prav vsi so bili po svoje zanimivi. Izum, ki mi je bil najbolj všeč je bil računalniški program, ki fotografira tvoj obraz in ga primerja z obrazi slavnih in ti pove, kateri slavni osebi si podoben ali podobna.

Dan se je lepo (brez pouka) končal. Prišli smo domov in bili veseli, da nam je nekaj novih informacij ostalo v glavi.

Neli Morelj, 7. razred

 

Še nekaj vtisov učencev in učenk:

… Najbolj zanimivo mi je bilo ko sem lahko poskusil Virtual reality – Oculus Riff, povezan na robota z kamero in daljinskim upravljanjem.

… Na tehniškem dnevu so mi bili najbolj všeč stari avti in stari stroji. Poleg tega pa mi je bilo na delavnicah všeč tudi električni voziček in zvočnik, ki spušča glasbo le v eno smer. Menim, da bi bilo zelo zanimivo, če bi ga imela doma in zanimivo bi bil tudi za poslušalce, saj ne bi vedeli iz katere smeri prihaja zvok glasbe.

… Meni je bilo najbolj všeč na delavnicah, ko smo preverjali svojo moč. Levo roko smo dali za hrbet in desno roko smo imeli ravno. Desno roko smo postavili na glavo in pritisnili. Računalnik je potem to pretvoril v Newtone.

 

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost