Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk 2016

V petek, 18. 11. 2016, smo se na šoli in v vrtcu v sklopu projekta Tradicionalni slovenski zajtrk ob dnevu slovenske hrane pogostili s hrano, ki nam jo podarjajo slovenski kmetje, čebelarji in živilska podjetja.

Namen projekta je promovirati zajtrk kot pomemben dnevni obrok hrane in poudariti pomen lokalno pridelane hrane. Otroci v vrtcu in učenci so z apetitom pojedli kruh z maslom in medom ter popili skodelico mleka. Ob zajtrku jih je obiskal podžupan Boris Rebec in predstavnik Čebelarskega društva Pivka Egon Česnik.

Živila, ki jih bomo za tradicionalni slovenski zajtrk ponudili otrokom, so v celoti pridelana v Sloveniji pri lokalnih pridelovalcih.

SUROVO MASLO: Štefetova kmetija, Petelinje 11, Pivka

CVETLIČNI MED: Čebelarsko društvo Pivka in Vojko Celin, Kuteževo 10a, Ilirska Bistrica

DOMAČI KRUH: Šolska kuhinja OŠ Košana

SVEŽE MLEKO: Štefetova kmetija, Petelinje 11, Pivka

JABOLKA: Sadjarska kmetija Biščak, Buje 5, Vremski Britof

Naše sedmošolke so ob tej priložnosti povedale  nekaj o projektu Dan slovenske hrane ter zaigrale Kettejevo basen Čebela in čmrlj, nato pa recitirale še Župančičevo pesmico Ciciban in čebela.

Točno ob 10.00 so se tudi učenci naše šole vključili v petje Slakove pesmi Čebelar in tako je nastal verjetno najštevilčnejši pevski zbor, z namenom, da obeležimo 10. obletnico Medenega zajtrka. Posnetke si lahko ogledate na YouTube kanalu Čebelarske Zveze Slovenije. POSNETEK

 

 

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost