Skoči na glavno vsebino

Zimska šola v naravi – CŠOD Kranjska Gora

18. 1. – 22. 1. 2016

Odhod iz Kranjske Gore je predviden ob 14.00 in prihod pred šolo med 16.00 in 16.30.

 


ČETRTEK, 21. 1. 2016

Tudi danes je bila Kranjska Gora obsijana s soncem. Smučati je bilo zelo prijetno. Naši učenci so se preizkusili tudi v vijuganju med vratci. Nekateri so bili zares hitri.
Po kosilu smo spoznavali osnove nordijske hoje in zelo uživali v takšnem načinu gibanja. Za nami je tudi zaključni večer, na katerem smo se zabavali ob točkah, ki so jih pripravili učenci sami.

 


SREDA, 20. 1. 2016

Za nami je pravi smučarski dan – s soncem obsijan. Ta hitri smučarji so presmučali že skoraj vse strmine. Večina začetnikov pa je tudi že smučala na strmejših progah. Res bravo za nas!!!

Po kosilu smo se pripravljali na četrtkov zaključni večer in nekaj časa preživeli tudi ob družabnih igrah. Sledil je zanimiv pogovor o doma pridelani zelenjavi ter o škodljivosti kupljenih izdelkov. Za nameček pa smo bili ob koncu postreženi s čisto domače pridelano zelenjavo ter se posladkali še z oreščki in suhim sadjem. Podali smo se tudi na nočni pohod in si ogledali tipično gorenjsko hišo ter izvedeli nekatere zanimivosti Kranjske Gore kot turističnega kraja.

 


TOREK, 19. 1. 2016

Smučanje gre večini učencev vedno bolje od nog! Najboljša izjava dneva se glasi: Ko se naučiš smučati, je potem samo še uživanje. Po kosilu smo se podali na daljši pohod skozi Kranjsko Goro in okolico, vse do jezera Jasna.
Bilo je zelo lepo! Občudovali smo prečudovito pokrajino Julijskih Alp, reko Pišnico in spoznavali zanimivosti Triglavskega narodnega parka. Po večerji so se učenci družili z vrstniki z druge šole – iz Šentjurja pri Celju in se pomerili v kvizu.

 


PONEDELJEK, 18. 1. 2016
Najprej vam pošiljamo čudovit pozdrav iz Kranjske Gore! Dobro smo se namestili po sobah. Učenci so zadovoljni, saj so dečki skupaj, deklice pa skupaj, in sicer po razredih. Preizkusili smo tudi smučarske spretnosti. Ta izkušeni so se že spuščali po strminah.

Tudi začetnikom je šlo dobro, nekaterim kar presenetljivo dobro. Tega smo res veseli! Praznovali smo tudi rojstni dan, peli pesmico in se posladkali z dobrotami. Za nami sta dve poučni predavanji. Učenci so spoznali 10 FIS-pravil obnašanja na smučišču in kako ravnati v primerih nesreče. Pravkar pa smo se vrnili z večernega sprehoda.

Smučarski pozdrav!

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost