Skoči na glavno vsebino

Kongres mladih raziskovalcev

V petek, 24. 5. 2019, so naši učenci sodelovali na Kongresu mladih raziskovalcev v okviru Mreže šol Parka Škocjanske jame. Tokrat je kongres potekal v čudovitem okolju gradu Prem. Naša šola se je predstavila s kar tremi prispevki.

Najmlajši učenci – od 1. do 5. razreda, pod mentorstvom Mojce Žnidaršič, so opazovali rastline, poudarek je bil na zdravilnih rastlinah. Z anketo so ugotavljali, katera zdravilna zelišča poznajo, katera uporabljajo in katera so jim najljubša. Plakat o tej temi so predstavili tretješolci: Agata, Naja in Luka.

Učenci 6. razreda, pod mentorstvom Antonije Tomšič, so se lotili izdelave herbarija. Nabirali so rastline, jih v stiskalnici stisnili in oblikovali opis. Naš šolski herbarij nameravamo v naslednjih letih dopolnjevati z novimi rastlinami. Prispevek je predstavil šestošolec Luka.

Najstarejši učenci, tisti, ki so vključeni v izbirni predmet računalniška omrežja pa so pod mentorstvom Katje Čekada s pomočjo informacijske tehnologije popisali nekaj sadnih dreves v našem šolskem vrtu. Oblikovali so opis drevesa s fotografijo, ki ga je učiteljica objavila na spletni strani pod Dejavnosti→Šolski vrt (POVEZAVA), nato pa s pomočjo hišnika izdelali lesene tablice, na katere so nalepili QR kodo. Skeniranje te kode (s telefonom, tablico) vas pripelje na spletno stran o tem sadnem drevesu in ga tako bolje spoznate. Prispevek je predstavila sedmošolka Tatjana.

V uvodnem delu kongresa se nam je predstavil zanimiv umetnik, gospod Andrej Fon, ki nam je zaigral na makedonske dude, nato pa še na zanimiv, doma izdelan instrument. Skupaj smo iz plastičnih slamic izdelali piščalke, ki zvenijo skoraj kot dude.

Na kongresu so z zanimivimi prispevki na temo biotske pestrosti in ogljičnega odtisa sodelovale tudi druge šole, vključene v Mrežo šol Parka Škocjanske jame.

 

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost