Skoči na glavno vsebino

Izmenjevalnica je uspela

V torek, 16. januarja smo na šoli Košana izpeljali izmenjevalnico oblačil, knjig in igrač, nad čimer so bili učenci izredno navdušeni.

Učenci so od doma prinesli oblačila, ki jim niso več prav ali so se jih naveličali; knjige, ki jih ne berejo več in igrače oz. družabne igre, s katerimi se ne igrajo več. Odziv na samo izmenjevalnico je bil izjemen – nad pričakovanji. Šolska jedilnica je bila še posebej polna oblačil, kakor tudi igrač in knjig.

Izmenjava je potekala v dveh delih. Najprej so izmenjali knjige in igračke in sicer po načelu »Odneseš, kolikor prineseš«. Učenci so za prinesene stvari dobili ustrezne kartončke, s katerimi so glede na število prinesenih igrač in knjig izbiralni nove. Sledila je izmenjava oblačil. Oblačil so si lahko izbrali, kolikor so želeli.

Na sami izmenjevalnici so številna oblačila, veliko igrač in knjige dobile nove lastnike.

V duhu trajnosti in ponovne uporabe smo zaključili akcijo in utrdili zavedanje, da  takšne in podobne akcije pripomorejo k zmanjšanju velike potrošnje in večji skrbi za okolje in še zabavali smo se! Izmenjevalnico smo zaključili z željo: »Kdaj bo naslednja?« 

 

Kolektiv OŠ Košana 

 

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost