Skoči na glavno vsebino

Hura, počitnice so tu!

Dragi učenci, starši in zaposleni!

Verjamem, da je bilo za veliko večino učencev to leto uspešno in da boste počitnice lahko izkoristili po vaših  željah. Čestitam vam za vse dosežke in uspehe, predvsem pa za pridobljeno znanje. Vem, da ni bilo vselej lahko, vendar se je gotovo izplačalo.

Dragi mladi, zavedajte se, da so prave vrednote spoštovanje, solidarnost, strpnost, zaupanje, sodelovanje, ustvarjalnost, resnicoljubnost, poštenje, delavnost, torej vse to, kar vas želimo naučiti tudi v naši šoli. Pomembna vrednota, za katero bi se moral zavzemati vsak med nami, pa je znanje. Še naprej se bomo zavzemati predvsem za tako znanje, ki ga bomo potrebovali in znali uporabljati vse življenje.

Ko ob koncu šolskega leta podpisujem spričevala in druge listine, ki jih boste prejeli, vidim, da ste se nekateri zelo potrudili in izkoristiti svoje sposobnosti, nekateri pa žal ne. Vsem tistim učencem, ki se zelo težko učite, a ste v učenje kljub temu vložili veliko truda in tudi lepo napredovali, iskreno čestitam in želim, da bi pri tem vztrajali tudi naprej. Tistim, ki vas je letos premagala lenoba, brezbrižnost ali vas je pretirano okupiral svetovni splet želim, da bi v času počitnic razmislili o tem, kaj bi bilo potrebno narediti, da bi ocene letošnjega spričevala v prihodnjem šolskem letu izboljšali.

Vsem skupaj želim prijetne in sproščene počitnice, veliko igre, zabave in oddiha v krogu najdražjih. V šolo se boste zopet vrnili v petek, 1. septembra 2023, polni elana, energije in volje do novega šolskega leta, novega začetka, novih izzivov in uspehov, ko bomo skupaj stopili dalje in staršem ter prijateljem, naše šole ponovno pokazali, kaj zmoremo, kakšni smo in koliko veljamo, pokazali, da smo vedno boljši.

Pazite nase in na vse, ki bodo z vami. Vzemite si čas za branje slovenskih knjig, ki imajo toliko lepega in zanimivega povedati! Vzemite si čas za prijatelje, sošolce, sorodnike – nikar teh lepih, dragocenih ljudi ne zamenjajte z igricami na računalnikih, z neprimernimi oddajami po televiziji ali drugih medijih! Vzemite si čas za sprehod v bližnji gozd, na travnik, ob obalo, v hribe – lepa je naša domovina in tako raznolika, naužijmo se njene lepote in varujmo jo! Upam, da se vsi zdravi in polni pozitivne energije vrnete 1. septembra v šolske klopi.

Na tem mestu bi se želela zahvaliti vsem učiteljem, ki predano opravljate plemenito poslanstvo in prenašate na mlade svoje znanje, izkušnje in vrednote. Zahvaljujem se tudi vsem ostalim sodelavcem, ki ustvarjate pogoje za nemoten potek šolskega dela.

In na koncu dragi starši; tudi vam gre zahvala, saj le s sodelovanjem in s skupnimi močmi lahko pomagamo drug drugemu. Za vse opravljeno delo v letošnjem šolskem letu vsem res iskrena hvala!

In predno zapremo šolska vrata v tem šolskem letu, mi dovolite, da vam v svojem imenu zaželim vse najlepše, mnogo zadovoljstva, pričakovanj in varne počitnice.

 

                                                  Kolektiv OŠ Košana in ravnateljica Neva Brce

(Skupno 202 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost