Skoči na glavno vsebino

“Po poletju mi diši” – prireditev za šolski sklad

V četrtek, 15. junija 2023, je na naši šoli potekala zaključna prireditev z naslovom » Po poletju mi diši«, kjer smo zbirali sredstva za šolski sklad naše šole. Glavna nit prireditve je bilo vprašanje, po čem pa tebi poletje diši. Na metaforično vprašanje so skušali odgovoriti učenci in vrtčevski otroci skozi kulturne točke, s katerimi so se predstavljali občinstvu.

Po odlično zaigrani himni na violino učenca Iana in govoru predstavnice šolskega sklada učiteljice Anite so se najprej predstavile dve skupini vrtčevih otrok. Otvoritev je z recitacijo odprla skupina »Gosenice«, takoj za njimi pa so nam otroci skupine »Pikapolonice« zapeli dve pesmi.

Prvošolci so nam zapeli pesmico, drugošolci pa so se spomnil tudi na slovenski državni praznik dan državnosti, ki ga bomo praznovali ob koncu pouka.

Tretji razred je odigral krajšo igro, nekaj učencev se je predstavilo z inštrumenti. Četrtošolci so nam skupinsko zaplesali na znano pesem. Sledila je zabavna predstava petošolcev, ki so zaigrali potek zabave na kmetiji znanega risanega junaka backa Jona, ko pastir zaspi.

Šesto- in sedmošolci so prav tako odigrali igrico, kjer so na humoren način želeli predstavit življenje na vasi in boj z odvečnimi kilogrami.

Osmi in deveti razred so nam skozi vprašanje Po čem diši poletje? odgovorili in predstavili njihove želje in načrte za poletne dni.

Med predstavitvijo razredov so za pestrost poskrbeli Otroški pevski zbor, vaški klepetulji v vlogah Agate in Luke iz sedmega razreda ter gimnastični krožek s svojo gimnastično koreografijo. Predstavil se je tudi pevski zbor 5. razreda s pesmijo »Svet je tvoj«, izvajalke Nine Pušlar.

Po prvem delu, ki se je odvijal na glavnem odru na parkirišču pred šolo, so sledile različne delavnice. Le-te so potekale na travniku pred učilnicami nižje stopnje ter na travniku pri učilnicah višje stopnje. Na delavnicah si lahko za žetone dobil palačinko, porcijo kokic ali kozarec limonade. Na delavnicah poslikave si izrazil svoje želje, določeni učenci ali učitelji pa so ti narisali željen motiv na roko ali obraz. Na drugih delavnicah si lahko izdeloval nakit s perlicami, svoj lovilec sanj, predstavila se je tudi »Majstrska učilnica«, pa delavnica »Poskusi«, kjer si lahko za žeton naredil poskus z mlekom in detergentom ter izdeloval velikanske milne mehurčke.

Pred obema vhodoma v šolo oziroma vrtec je bila tudi likovna razstava, kjer so se predstavili tako vrtec kot šola s svojimi različnimi izdelki, ki so jih ustvarili učenci in otroci skozi celo šolsko leto. Del razstave je bil namenjen tudi predstavitvi projekta didaktična igrača, ki se je izvajal v vrtcu in predstavitvi skupine Mravljice preko video posnetka.

Med potekom delavnic si lahko v ozadju slišal različne inštrumente, saj je nekaj učencev tako predmetne kot tudi razredne stopnje zaigralo kakšno pesem na harmoniko, klavir, violino, kitaro in celo na bobne.

Sledil je zadnji del na glavnem odru, kjer je najprej sedmošolka Tinea zaigrala »Bacha« na klavir. Predstavil se je tudi mladinski pevski zbor s pesmijo »Na soncu« ter otroški pevski zbor z »Barčica po morju plava« in »Nikoli slabe volje«.

Vse prisotne je pozdravila tudi ravnateljica, ki se je zahvalila tako staršem, učencem in delavcem šole ter zaželela sproščene in vesele počitnice. Po ponovnem nastopu vaških klepetulj se je zaključil malo drugačen, predvsem pa nadvse zabaven in zanimiv popoldan.

(Skupno 244 obiskov, današnjih obiskov 2)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost