Skoči na glavno vsebino

Obeležitev kulturnega praznika

Letošnji Prešernov dan smo na predmetni stopnji obeležili mehurčkasto, torej ločeno po razredih. Učenci so se potrudili in pripravili zanimiv kulturni program.

Sedmošolci so zapeli himnično kitico Zdravljice. Na violini jih je spremljal sošolec Ian Avsec. Šestošolci so pripravili različne recitacije: Nejc in Mark sta povedala prvo in zadnjo kitico Zdravljice, Mihael Pavčkovo Pesem po naročilu, Agata in Luka pa sta sestavila hudomušno pesem o pesniku Prešernu in njegovi neuslišani ljubezni Juliji Primic. Nato so reševali križanko in razmišljali na temo kulturnega praznika.

Fantje iz osmega razreda so zapeli Slakovo pesem Jaz pa pojdem po dekle. Dekleta so recitirala Prešernovo pesem Pod oknom. V dveh skupinah so pripravili tudi  kviza na temo o Prešernovem življenju in literarnem ustvarjanju. V obeh kvizih so zelo uživali in tekmovali med seboj, kdo bo zbral več točk.

Z devetošolci pa smo se odpravili po kulturnih točkah v Košani. Sprehodili smo se do enorazrednice in prebrali napis ter se pogovorili o njegovi vsebini. Obiskali smo grob nadučitelja Filipa Keteja – očeta pesnika Dragotina Ketteja. Ustavili smo se tudi pred spomenikom, ki je posvečen žrtvam NOB. Pred staro košansko šolo, kjer je še 40 let nazaj potekal pouk, smo se spomnili, kako so včasih poučevali.

 

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost