Šolsko državno prvenstvo v kolesarjenju na čas

V sredo, 19. septembra 2018, se je šest učencev naše šole pomerilo na državnem tekmovanju v cestnem kolesarjenju na čas. Tekmovanje je potekalo tako posamično kot ekipno. V posamični razvrstitvi so rezultati in podelitev potekali ločeno za licencirane in nelicencirane kolesarke in kolesarje.

Tekmovalo se je v treh kategorijah, ločeno po spolu. Vsi naši učenci so tekmovali v najstarejši kategoriji nelicenciranih kolesarjev in kolesark, in sicer pri dečkih in deklicah letnika 2004–2005.

Učenka Lana Biščak je bila tako v svoji kategoriji državna podprvakinja, Neli Morelj pa je dosegla bronasto medaljo v isti kategoriji.

Pri učencih je postal zmagovalec naš učenec devetega razreda Tjaž Dolgan, ki je v 1200 metrski krožni progi za dobri dve sekundi premagal drugo uvrščenega tekmovalca in tako postal državni prvak v kategoriji nelicenciranih kolesarjev letnika 2004-2005.

Na koncu je potekala podelitev tudi za ekipno uvrstitev.

Naša šola je osvojila pokal za 2. mesto izmed 30 šol, ki so sodelovale na tekmovanju. Na tekmovanju so nastopili: Ian Črlenec, Anže Fidelj, Aleš Dolgan, Lana Biščak, Neli Morelj in Tjaž Dolgan. Učencem čestitamo za izjemen uspeh tako pri posamičnem kot ekipnem tekmovanju.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Novice - šola

 
 

Deli