Skoči na glavno vsebino

Prifarci napolnili športno dvorano v Košani

Ob 30-letnici svojega delovanja Prifarski muzikanti s svojo glasbo razveseljujejo po mnogih krajih po Sloveniji. V nedeljo, 8. 4. 2018 so v športno dvorano Osnovne šole Košana privabili ogromno poslušalcev od blizu in daleč. S pestrim naborom ljudskih in ponarodelih slovenskih skladb ter z nekaj zimzelenimi popevkami so raznežili marsikatero srce in orosili oko mladih in malo starejših. Spomnili so se tudi na polpreteklo zgodovino z nekaj hrvaškimi skladbami ter obudili spomin na svoja gostovanja po Evropi z dansko poskočno skladbo ter slovaško-madžarskim venčkom.

Na koncertu so se jim pridružili tudi učenci Osnovne šole Košana pod vodstvom Florijane Žnidaršič. Otroški pevski zbor je prisrčno odpel dve živahni pesmici, mladinskemu zboru pa se je publika s petjem pridružila pri pesmi V dolini tihi, z glasnim aplavzom pa so nagradili naša dekleta po čutno zapeti pesmi Ditke Ne bodi kot drugi.

Po tem čudovitem glasbenem sprehodu so poslušalci s ploskanjem dosegli še »bis«, mnogim pa bo verjetno še dolgo ostala v spominu skupaj odpeta pesem Nocoj pa, oh, nocoj.

Del sredstev od prodaje vstopnic so Prifarci dobrodelno prispevali za Šolski sklad Osnovne šole Košana.

Prifarci, še pridite in uspešno glasbeno pot vam želimo!

 

Tako kot je, je prav!

(Foto R. L., P. P.)

 

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost