Skoči na glavno vsebino

Pevska revija “Naša pomlad”

V četrtek, 7. aprila 2017, smo se pevci Osnovne šole Košana udeležili pevske revije »Naša pomlad«, katera je bila v Pivki.

Odpeli so sledeče pesmi:

Ljudska: OB BISTREM POTOKU JE MLIN

R. P. Groffe: KROKODIL PRI ZOBARJU

Christine H. Barden: GOODBYE SONG

Bojan Glavina: SOLZE MORSKE DEKLICE

Ljudska iz Afrike: MALAIKA

Ljudska v prir. Vilka Ukmarja: NA PLANINCAH

Pevci so se do tega dne srečali z novim načinom vokalne tehnike, z drugačnim načinom dela, skratka, z novo pevovodjo in novim programom, katerega do sedaj niso bili vajeni. Pevci so se celo leto zelo trudili.

Mlajši pevci so bili uspešni v osvajanju glasbenega izrazoslovja in  kako z glasom tiho pretvoriti v glasno, da ob tem ne bi kričali. Pevci iz višjih razredov so se srečali z dvoglasjem, kako obdržati intonacijo in delali smo na pevski samozavesti. Tu ni prostora, da se pevec za pevcem skrije. Vsak je individuum in nastopa suvereno, po svojih najboljših močeh.

Veliko so naredili na pevskem izrazu, na obnašanju na odru in velik korak k a cappella petju. To so pevci, kateri morajo svoje glasove še dodobra raziskati in izpiliti. Kot dolgoletni glasbeni pedagog lahko le rečem, da sem na njih ponosna in da sem bila z njihovim nastopom zadovoljna.

Lahko jih samo pohvalim, saj so odpeli z vsem svojim žarom, na odru so uživali in pridobili še eno izkušnjo, nov korak do samozavesti in obilo mere tolerantnosti in konfrontacije z tremo, ki je nastopila ob samem pričetku nastopa. Spomnim se besed prof. Gabrijelčiča z Akademije za glasbo: » V kolikor ste izobrazili enega pevca, ste svetu naredili čast.«

Moj cilj ni idealizem, temveč opremiti otroke, da bodo tudi v bodočnosti bili člani pevskih sekcij in ob tem neizmerno uživali ter se vedno znova srečevali z lepoto človeškega glasu.

Zapisala Florijana Žnidaršič

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost