Skoči na glavno vsebino

Šola v naravi – CŠOD Gorenje

Učenci se vračajo domov. Predviden prihod pred šolo je med 16.30 in 17.00.


četrtek, 23. 2. 2017

Za nami je še en smučarski dan. Ampak čisto ta prav, za vse naše smučarje. Prav vsi smo se danes spuščali po čisto pravih strminah in vsi preizkusili vsaj dve vrsti vlečnic – tudi sedežnico in sidra. Nekaj bolj veščih smučarjev pa se je spustili tudi po črnih progah na Jurgovem. Zares pogumno in uspešno. Starši lahko ste ponosni na svoje otroke!

Popoldan smo si ogledali pohorsko hišo, v kakršnih so prebivalci iz teh krajev nekdaj prebivali. Hiše so bile lesene, z majhnimi vrati in okni ter skodlami na strehi.

Po branju dnevnikov so učenci pripravili zabavne točke in se z njimi predstavili – skupaj z OŠ Prestranek. Sledil je še poslovilni ples.

Skratka: Naši učenci so bili deležni vseh pohval, bili so namreč prijetni, uspešni in niso bili izbirčni pri hrani. Lepo smo se imeli in prav v takem stilu tudi zaključujemo letošnjo zimsko šolo v naravi.


 

sreda, 22. 2. 2017

Za nami je sončen dan na Rogli. Bilo je prav toplo. Dobro smo izkoristili proge. Trikrat hura za naše smučarje začetnike, saj so se nekateri že spustili po pravi strmini in se peljali s sedežnico. Jutri pa še ostali. Popoldan so učenci po sobah pripravljali točke, s katerimi se bodo predstavili zadnji večer. Manjkale niso niti različne športne igre. V telovadnici so se nato naši učenci pomerili v košarki z OŠ Prestranek in zavzeto navijali za našo šolo. Večer smo zaključili z družabnimi igrami. Svoje spretnosti smo preizkusili tudi s cirkuškimi rekviziti.


torek, 21. 2. 2017

Danes so nas na Rogli pričakali oblaki, ki pa niso bili ovira za naše smučanje. Spretno smo se spuščali po strminah. Tudi smučarjem začetnikom je šlo zelo dobro. Po kosilu, ki je bilo po mnenju učencev ponovno zelo okusno, smo se seznanili z lokostrelskimi spretnostmi. Napenjali smo loke in kot pravi lokostrelci streljali s puščicami v tarčo. Po branju dnevnikov smo se podali še na nočni pohod in se pred spanjem naužili svežega zraka.


ponedeljek, 20. 2. 2017

Za nami je čudovit sončen dan. Po nastanitvi v CŠOD-ju Gorenje smo se podali na Roglo.

Pred nami so se odprle proge, ki smo jih že uspešno preizkusili.  Z veseljem pa sporočamo, da so  vsi smučarji začetniki  že  vijugali po progi in se peljali z vlečnico.  Trikrat hura za vse nas!!! Zvečer so učenci svoje vtise strnili v dnevniški zapis, se seznanili s FIS-pravili ravnanja na smučišču in se z OŠ Prestranek pomerili  v igri med dvema ognjema.


 

Učenci 5. in 6. razreda preživljajo ta teden v zimski šoli v naravi v CŠOD Gorenje. Na cilj so srečno prispeli in že smučajo. Vremenske razmere so idealne. Vse lepo pozdravljajo.

 

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost