Skoči na glavno vsebino

Tehniški dan – Kako deluje? in evakuacijska vaja

Tehniški dan, ki so ga imeli učenci od 5. do 9. razreda, je imel delovni naslov Kako deluje? Učitelji smo za učence pripravili delavnice. V računalniški učilnici je potekala delavnica s Katjo Čekada, kjer so spoznavali program za 3D modeliranje Google Sketchup in ustvarili nekaj zanimivih 3D modelov. Spoznali so tudi tehnologijo 3D tiskanja, ki je v našem svetu vse bolj dostopna. V delavnici z učiteljicama Antonijo Tomšič in Alenko Valenčič so teoretično spoznali opekline in njihovo oskrbo, Anita Nedeljkovič Andlovic pa je imela predstavitev osnov prve pomoči v različnih vsakodnevnih situacijah. V tehnični učilnici so učenci z učiteljico Urško Tušar s sestavljankami gradili modele naprav in preizkušali njihovo delovanje.

Že takoj na začetku dneva je naše delo prekinila sirena in obvestilo o neposredni nevarnosti. Pa je k sreči bila le evakuacijska vaja, tako da smo vsi zapustili šolske prostore in šli po evakuacijskih poteh za šolo, kjer so nam gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Košana razložili in pokazali, kaj vse imata gasilski kombi in kamion, nazorno so prikazali gašenje, generatorje, vodni top, in ostala orodja in pripomočke. Ob “gašenju” so se neizmerno zabavali tudi otroci iz vrtca.

Prišli so tudi reševalci – predstavniki Rdečega križa, ki so v telovadnici izvedli demonstracijo oživljanja s pomočjo defibrilatorja, tako da so učenci in učitelji tudi praktično preizkusili svoje znanje prve pomoči. Ugotovili smo, da se ne smemo bati pomagati, saj lahko tudi učenci že rešijo življenje.

 

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost