Skoči na glavno vsebino

Izštekani najstniki in starši, ki štekajo

V torek, 25. oktobra, smo v Krpanovem domu v Pivki prisluhnili zanimivemu predavanju Izštekani najstniki in starši, ki štekajo – Starši tukaj in zdaj! Predavanje se je odvijalo v okviru programa Medobčinske lokalne akcijske skupine za preprečevanje odvisnosti v občinah Pivka in Postojna. Predavala sta zakonca Leonida Mrgole in dr. Albert Mrgole,  psihoterapevta, ki se intenzivno ukvarjata z odnosi med partnerji in odnosi do otrok. Predavanje je izhajalo iz njune knjižne uspešnice,  izdane pred dvema letoma, Izštekani najstniki in starši, ki štekajo.

Vabilu so se odzvali številni starši in učitelji iz naših šol ter šol v sosednji občini Postojna, ki jih je uvodoma pozdravil župan Robert Smrdelj. Uvodu je sledil prikaz kratkega filma, iz katerega sta predavatelja izpeljala predavanje. Predavanje ni pustilo ravnodušnega prav nobenega udeleženca v dvorani, z igranjem kočljivih družinskih situacij so se številni slušatelji nekajkrat tudi nasmejali.

Osnovno sporočilo predavanja je bilo najti in ohraniti stik z svojim najstnikom ter ostati dosleden pri dogovorih in kaznih. Starši naj najstniku ne grozijo s kaznimi, ki jih ne morejo uresničiti, z njimi naj se raje pogovarjajo in jim zagotovijo, da jim bo dom zatočišče, kjer lahko odložijo vse svoje maske.

Več o predavateljih si lahko preberete na: http://www.vezal.si/, kratek film pa si lahko ogledate na: https://www.youtube.com/watch?v=jPXUB4Tz7rQ.

VIR novice in fotografij – Občina Pivka: http://www.pivka.si/novica/50138

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost