Skoči na glavno vsebino

Jesenska tržnica 2016

Že tradicionalna jesenska tržnica je prejšnji teden vabila z barvito pestrostjo. To je prav poseben dan, saj je red drugačen od običajnega.

Za vesel uvod je Tian zaigral na harmoniko, Bohomurčki pa so predstavili pesmico Računanje. Učiteljice smo pripravile degustacijo jedi iz jesenskih pridelkov: bučne mafine in grisine, bučkin štrudel, jabolčno čežano, sadni kruh in bučni pomfri.
Večji del priprav poteka doma, v sodelovanju s skrbnimi starši, ki pomagajo pri pripravi “ponudbe”.Trgujemo po starinsko – imamo blagovno menjavo, kar se nam zdi še najbolj pravično, pa tudi najbolj preprosto. Kar imamo, zamenjamo za tisto, česar nimamo doma, a to želimo in potrebujemo. Tudi letos je bila pestra izbira – od jabolk, pora, peteršilja, do kostanjevega namaza, medenega kisa, jabolčnega soka, medu, jurčkov, pehtrana, brinove kreme… Vedno najprej zmanjka buč in kostanjev in tako je bilo tudi letos.
Bilo je glasno, pestro, zanimivo in poučno. Vsak je odnesel domov še nekaj, kar je “kupil”. Lepo bi bilo, če bi otroci doma pomagali tudi pri pripravi jesenskih jedi, saj bi bila to še ena velika – pika na i.
(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost