Skoči na glavno vsebino

Novoletna prireditev

Letošnjo decembrsko prireditev smo izvedli v ponedeljek, 14. 12. 2015. Na prireditvi se je zbralo veliko staršev naših učencev, pa tudi njihovih sorodnikov in drugih obiskovalcev.

Prireditev je bila domoljubno obarvana pa tudi po zimi je zadišalo.

Obeležili smo 25. obletnico plebiscita, ko se je odločilo, da bo Slovenija postala samostojna država. Zato so nam za uvod četrtošolke zapele našo priljubljeno himno Zdravljico. V nadaljevanju je nastopilo kar nekaj naših učencev, ki so deklamirali svoje avtorske pesmi na temo domači kraj. Manjkala ni niti plesna točka, ki sta jo izvedli šestošolki Manca in Pia. Prvošolci so razmišljali o tem, kaj je veliko in kaj je majhno, zanimivo je bilo tudi slišati, kako devetošolka Karin v svojem spisu razmišljanja o svobodi. Prireditev sta popestrila tudi šolska zbora – otroški in mladinski zbor, ki sta nam zapela nekaj pesmi o zimi. Petošolci pa so nam zaplesali otroški srednjeveški ples kralja Matjaža.

Naznanili smo tudi prijetno novico, da bo po novem letu predstavljena knjiga Ščivon in druge zgodbe, v kateri je naša učiteljica Cecilija Pavlovič kar 11 let pridno zbirala besedila s Košanskega, pa tudi širše. Pri tem so ji bili v veliko pomoč tudi sedanji in nekdanji učenci naše šole.

Navzoče je pozdravila tudi gospa ravnateljica Neva Brce, ki je v svojem voščilu povedala veliko lepega in spodbudnega, da se bomo v teh decembrskih dneh počutili še bolj prijetno.

Za konec pa so naši pevci združili moči in zapeli pesem Delamo snežaka, s katero se je naša prireditev tudi zaključila.

Anita N. Andlovic

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost