Skoči na glavno vsebino

Jesenska tržnica 2015

V četrtek, 22. 10. 2015, se je v prostorih podaljšanega bivanja OŠ Košana odvijala že tradicionalna jesenska tržnica.
Vsa pohvala gre staršem, ki so svojim otrokom pomagali pripraviti pester izbor pridelkov in izdelkov, vse to lično zapakirali ter pripeljali v šolo.

Za kulturni del prireditve je poskrbel Tian, ki nam je na harmoniko zaigral tri skladbe, sledili so učenci 1. in 2. razreda s pesmico o Na okno tok-tok, četrtošolci pa so zapeli prijetno pesem o jeseni.

Na tržnici je bilo največ jabolk, krompirja, orehov, kostanjev, korenja, hrušk, tudi buč, peteršilja, repe, grozdja, dobilo pa se je tudi pehtran, kozji sir, marmelado, kakije, sivko, zeliščni čaj, lešnike, šipek, naravna mila, pa še bi lahko naštevali.  Kdor je pohitel, je še dobil šipek, lešnike in buče, za zamudnike pa je že vsega zmanjkovalo, saj je bilo povpraševanje večje od ponudbe.
Trgovali smo po principu blagovne menjave. Učenci pa so bili veseli vsakega kupca, še posebej so se razveselili ravnateljice Neve, učiteljev, in pogumnih starih mam.
Sledila je še degustacija na hodniku: pokusili smo kostanjev pire in špansko tortiljo, ki nam jo je pripravil Sašo, Klavdija je ocvrla zanimiv čips iz pastinaka, učenci mlajše skupine podaljšanega bivanja so naredili pajkce iz krekerjev in bobi palčki, starejši ulčenci pa so pekli piškote v obliki listkov.
V imenu učencev se vsem zahvaljujemo za pomoč pri pripravah in za obisk tržnice, že sedaj pa lepo vabljeni na spomladansko tržnico, ko bomo trgovali  s semeni in sadikami, ki jih bomo posadili tudi na šolski vrt.

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost