Zbiralna akcija »Otroci za otroke«

Spoštovani,

Ker od 8. do 15. maja praznujemo Teden Rdečega križa, izvedemo vrsto aktivnosti. Že kar nekaj let je ena naših vodilnih aktivnosti v tem času, zbiralna akcija novih šolskih potrebščin imenovana »Otroci za otroke«, ki jo izvedemo tudi z vašo pomočjo.

Akcija je namenjena otrokom iz socialno ogroženih družin, katerih starši se vsako leto ob pričetku novega šolskega leta soočijo z dejstvom, da je potrebno za nove šolske potrebščine odšteti velik znesek. Nemalokrat pa so te družine na žalost prikrajšane že v zadovoljevanju najosnovnejših življenjskih potreb.

Poleg tega so akcije kot je ta, namenjene tudi vzpodbujanju socialnega čuta med otroki in mladostniki, saj tako učenci s konkretnimi dejanji dobijo možnost pomagati svojim vrstnikom.

Tako vas naprošamo, da na vaši šoli posvetite nekaj aktivnosti tudi tej akciji.

Morebiti bi lahko v sklopi likovnega pouka izdelali plakate s tematiko akcije, ki bi jih nalepili ob zbiralnem mestu šolskih potrebščin ipd.

Z vsemi zbranimi šolskimi potrebščinami bomo nato napolnili šolske torbice, ki jih bomo kot vsako leto, skupaj z vami podarili otrokom, ki jih resnično potrebujejo.

Veselim se ponovnega sodelovanja z vami!

Sekretarka

RKS-OZ Postojna-Pivka:

Petra Šajn

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Deli 
 
 
 
Dostopnost