Skoči na glavno vsebino

Zaključna šolska prireditev s piknikom

Ponedeljek, 23. junij, je bil za nas praznični dan iz kar treh razlogov: obeležili smo dan državnosti; to je dan, ki ga vsako leto praznujemo 25. junija, ko je Slovenija formalno postala neodvisna.

Na ta dan je bila sprejeta Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Drugi razlog je bil konec šolskega leta, ki koledarsko pade 24. junija. In tretji razlog je bila priborjena nagrada na Siolovem natečaju »Mali junaki«, kjer so pravi veliki junaki postali naši drugošolci.

Pot na proslavo je vodila skozi »umetniško promenado«. Na proslavi smo prisluhnili pevskima zboroma, šolski in slovenski himni, zvokom saksofona in violine, oči smo si spočili ob plesnih točkah četrtošolk in baletni točki, prisluhnili smo nekaj deklamacijam, govoru ravnateljice in bili priča podelitvi pohval malim junakom in učiteljici Ceciliji Pavlovič in se nazadnje družili na pogostitvi, ki smo jo tudi z vašo pomočjo priklikali s 5. mestom na natečaju »Mali junaki«.

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost