Skoči na glavno vsebino

Regijski otroški parlament

V četrtek, 29.3.2018 smo se parlamentarci (Petra Bernetič, Blaž Sušelj, Manca Želko in Mitja Bernetič) in novinarka (Neli Morelj) udeležili regijskega otroškega parlamenta na OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika.

Tam je vsaka skupina parlamentarcev predstavila, kaj so na šoli delali v okviru otroškega parlamenta.

Sledila je malica ter uvrstitev v delavnice, na katere so se parlamentarci prijavili sami.  Bile so štiri delavnice z naslednjimi temami: Pouk, ki si ga želim in moj doprinos k temu, Film Kapitan Fantastični, Kdaj sem zadovoljen s svojim znanjem, Šola prihodnosti in znanje za prihodnost. Skupine so imele 45 minut časa, da so izdelale plakat, kateri je ponazarjal njihovo mnenje in ugotovitve o temi delavnice.

Po potečenem času so skupine predstavile svoje delo. Za vsako predstavitvijo je potekala debata – parlamentarci so povedali in utemeljili svoje mnenje o vpogledu skupine na temo njihove delavnice.

Po predstavitvah in debati je sledilo glasovanje za parlamentarce in novinarja/novinarko, ki bodo našo regijo zastopali na državnem otroškem parlamentu v Ljubljani. Iz pivške in košanske šole se je na državno tekmovanje uvrstil samo Matija Maver iz OŠ Pivka.

Ker moje delo kot novinarka ni bilo samo fotografiranje in pisanje članka, sem opravila še kratek intervju z Matijem. Povedal mi je, da se je državnega otroškega parlamenta udeležil že lani. Ob izvolitvi je bil zelo vesel, saj bo lahko tisto čudovito izkušnjo od lani letos spet podoživel in se pri tem naučil veliko novih in zanimivih stvari.

Neli Morelj

 

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost