Skoči na glavno vsebino

DSP, ISP, učna pomoč

Pozdravljeni.

Tu bo objavljeno vse kar se nanaša na učence s posebnimi potrebami ter vsa gradiva, ki vam lahko pomagajo pri učenju. Najnovejši prispevki bodo objavljeni na vrhu.

Če imate težave z opravljanjem določenih nalog, ki vam jih pošljejo učitelji, me lahko pokličete na 05 7218 398 med 8:00 in 14:00 ali mi pišete sporočilo na lina.faletic@guest.arnes.si in vam bom poskušala pomagati. Skupaj nam bo uspelo 😉

Učitelji, ki izvajajo ure dodatne in individualne strokovne pomoči, vam bodo preko e-asistenta/elektronske pošte v skladu z urnikom poslali ustrezne vaje in gradiva. Z vprašanji se lahko obrnete na svetovalno delavko ali ravnateljico, individualni učitelji pa so dosegljivi preko e-asistenta.

V POMOČ V ČASU KORONAVIRUSA

Sporočamo vam, da so v času epidemije Covid-19 različni strokovnjaki iz Svetovalnega centra za otroke in mladostnike v Ljubljani pripravili zanimiva gradiva. Le-ta so namenjena tako otrokom in mladostnikom kot tudi staršem. Med gradivi lahko najdete priporočila za učenje doma, predloge za oblikovanje tedenskih obveznosti, kako se soočiti s strahom in znižati stres ter še veliko več.

Do gradiv lahko dostopate tukaj.

KAKO SE SPRAVIM K DELU ZA ŠOLO, KO SE MI NE DA?

Na POVEZAVI si lahko preberete nekaj trikov, s katerimi se boste lažje pripravili do učenja. Uporaba le-teh je res priporočljiva za tiste, ki se težko spravite k delu. Z njimi pa si lahko pomagajo tudi starši, če delajo od doma 😉

RAZLAGAMO SI

Na POVEZAVI imate spletno stran RAZLAGAMO SI, na kateri najdete pisne in video razlage snovi iz področja matematike, fizike, spoznavanja okolja, naravoslovja in tehnike ter družbe.  Zadeve so zelo lepo razložene in poenostavljene, gradiva pa glede na predmet namenjena učencem od 1. do 9. razreda osnovne šole in tudi srednješolcem.

POMOČ NA DALJAVO ŠTUDENTOV UNIVERZE NA PRIMORSKEM

V trenutnem nepredvidljivem in težkem času je pomembna solidarnost in medsebojna pomoč. Ker vemo, da imajo nekateri otroci z učenjem na domu težave, jim naši študentje želijo pomagati.

Študentje prostovoljci lahko na daljavo pomagajo otrokom in učencem v obliki:

– učne pomoči na daljavo,
– spletne varuške,
– druge pomoči po dogovoru.

Informacije o otrocih, starih od 5 do 10 let, ki potrebujejo pomoč, lahko posredujejo starši, skrbniki, VIZ …. Po pregledu zbranih podatkov bomo izmenjali kontakte.

Več informacij
mojca.k.gabrijelcic@pef.upr.si
andreja.sopic@pef.upr.si

Elektronska prijava

Pomoč bodo naši študentje izvajali, dokler bodo veljali trenutni ukrepi Vlade Republike Slovenije.

KAKO NAČRTOVATI SVOJE DELO

TUKAJ lahko dostopate do videa, ki ga je oblikoval Zavod za šolstvo, kot podporo učencem pri načrtovanju svojega učenja.

POMOČ NA DALJAVO ŠTUDENTOV UNIVERZE V MARIBORU

Na POVEZAVI si lahko preberete in se prijavite za učno pomoč na daljavo, ki jo nudijo študentje Univerze v Mariboru.

STILI UČENJA IN NAJBOLJŠE STRATEGIJE GLEDE NA STIL

Pripravila sem vam tudi VPRAŠALNIK, s katerim lahko preverite, kateri zaznavni stil imate – torej, kako pridobivate informacije in si jih najlažje zapomnite ter NASVETE, kako se učiti in si pomagati glede na to, kateri stil pri vas prevladuje. Lahko je takih stilov več, kar pomeni, da vam ustrezajo različne oblike učenja.

KAKO KREPITI OSNOVNE VEŠČINE USPEŠNEGA UČENJA

Na POVEZAVI sem vam pripravila kratek pripomoček za krepitev osnovnih veščin uspešnega učenja. Upam, da vam bo prišel prav.

VPLIV TRENUTNIH RAZMER NA UČENCE S POSEBNIMI POTREBAMI

Na POVEZAVI lahko prebere članek o tem, kako trenutno stanje vpliva na otroke s posebnimi potrebami, ki ravno tako sodijo med rizične skupine. In sicer je od njihovih primanjkljajev odvisno, na katerem področju so v tem času najbolj ranljivi. Pri večini to ni zdravje, temveč učenje, saj so to učenci, ki potrebujejo veliko pomoči, vodenja in  usmerjanja že pri rednem pouku, v spremenjenih okoliščinah učenja na daljavo, pa še toliko bolj.

 

(Skupno 1.386 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost