Skoči na glavno vsebino

Varno na kolesu – državna prireditev

Z zaključno prireditvijo v ljubljanskem Koloseju smo v četrtek, 25. 5. 2018, zaključili letošnje sodelovanje v programu Varno na kolesu. V vseslovenskem programu, ki krepi varnost kolesarjev na naših cestah in spodbuja k uporabi tega okolju prijaznega prevoznega sredstva, je letos sodelovalo več kot 100 osnovnih šol in več kot 3700 otrok iz celotne Slovenije.

Tokrat sodelujemo že četrtič in tem šolskem letu smo tako pridno delali, da smo se na regijski prireditvi v Divači uvrstili na 2. mesto, takoj za OŠ Prestranek. Skupaj smo se odpeljali v Ljubljano, na osrednjo državno prireditev.

Na prireditvi smo se srečali z učenci ostalih 11 šol finalistk (po dve šoli iz vsake regije), ki so se tudi potegovale za naziv “vseslovenskega zmagovalca programa Varno na kolesu”. Vsi učenci so prejeli kolesarsko čelado, najuspešnejše tri šole pa tudi denarne donacije v skupni vrednosti 2400 evrov. Na prireditvi smo poslušali pevski zbor iz OŠ iz Divače, pevca Luko Seška ter poslušali modre misli pomembnih ljudi.

Naši petošolci – pet fantov – se je tako uvrstilo na odlično 6. mesto, kar je vrhunski dosežek! Čestitamo pa tudi OŠ Prestranek, ki se je uvrstil na skupno 3. mesto!

Sledile so zanimive kolesarske aktivnosti na prostem, kjer so učenci utrdili svoje prometno znanje in spretnosti na kolesu. Partnerji programa so namreč poskrbeli za zabavne prometno-kolesarske izzive.

Program Varno na kolesu, ki poteka na pobude družbe Butan plin s podporo več organizacij, najmlajše udeležence v prometu seznanja s pravili, ki vladajo v prometu, obenem pa jim omogoča varno in samostojno vključitev v promet. Ob tem program poudarja tudi zabavno plat kolesarstva kot rekreativnega športa, zdravega načina življenja in vključitev v trajnostno mobilnost.

Več na spletni strani programa: POVEZAVA

(Še fotografije z regijskega srečanja v Divači)

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost