Skoči na glavno vsebino

Nadarjeni in visoko motivirani učenci

Pozdravljeni.

Tu bodo objavljena gradiva, ki so namenjena nadarjenim učencem in vsem tistim učencem, ki jim ostaja časa in energije ter si želijo še kakšen dodaten izziv. Najnovejši prispevki bodo objavljeni na vrhu.

TRIKI

V Hiši iluzij so se ponovno zelo potrudili. Pripravili so dva priročnika, ki vsebujeta po 3 trike in sicer je eden nekoliko bolj gibalno usmerjen, eden ustvarjalno, eden pa matematično. Zabavajte se!

PRIROČNIK 1

PRIROČNIK 2

NALOGE IZ PODROČJA LOGIKE 2 – Gobelini

Kot veste moramo negovati tako logiko kot ustvarjalnost, zato tokrat objavljam nekoliko drugačen sklop logičnih nalog. Najprej imate razložena pravila in podan primer z rešitvijo, nato pa imate podane naloge. Jaz sem velik ljubitelj logičnih nalog, tako da upam, da boste uživali tudi vi. Rešitve lahko vedno preverite pri meni.

LOGIKA 2 – Gobelini

KAKO NAREDITI ILUZIJE DOMA 3. del

Zaradi izrednega navdušenja, so v Hiši iluzij oblikovali še tretji del PRIROČNIKA. Uživajte 😉

Če boste kakšno iluzijo naredili, jo lahko slikate in mi jo pošljete pa jo bom objavila na spletni strani.

NALOGE IZ PODROČJA LOGIKE 1 – uporaba tabel

V tem času ne smemo pozabiti na vse tiste učence, ki si želite, poleg rednega šolskega dela, tudi kakšen izziv več. Najprej smo se z oblikovanjem iluzij osredotočili na bolj ustvarjalni vidik, sedaj pa bomo ustrezen poudarek dali logičnemu mišljenju. V prilogi imate tri logične naloge, ki se rešujejo s pomočjo tabele. Upam, da se jih boste lotili, če pa vas zanimajo rešitve, mi pišite in vam jih bom posredovala.

LOGIKA_1

KAKO NAREDITI ILUZIJE DOMA 2. del

Zaradi izrednega navdušenja, so v Hiši iluzij oblikovali še drugi del PRIROČNIKA. Uživajte 😉

Če boste kakšno iluzijo naredili, jo lahko slikate in mi jo pošljete pa jo bom objavila na spletni strani.

KAKO NAREDITI ILUZIJE DOMA 1. del

Če se spomnite, smo lani obiskali Muzej iluzij v Ljubljani. V Hiši iluzij so sedaj pripravili nabor iluzij, ki jih lahko naredite sami doma. Poznamo dve vrsti zmotnih zaznav: iluzije in halucinacije. Iluzije so zmotne zaznave, pri katerih dražljaje iz okolja napačno organiziramo in interpretiramo, halucinacije pa so zmotne zaznave, ki nimajo podlage v dražljajih iz okolja, temveč jih izzovejo nenormalni procesi v možganih. Če vas zanimajo vrste iluzij si lahko ogledate PDF, ki sem ga pripravila, če pa želite kakšno iluzijo narediti kar sami doma, pa si lahko prenesete njihov PRIROČNIK. Bodite zdravi in ustvarjalni 😉

 

(Skupno 1.086 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost