Skoči na glavno vsebino

Športni dan – kolesarjenje in pohod

V četrtek, 17. 9. 2015, so si učenci od 7. do 9. razreda v okviru športnega dne lahko izbrali pohod ali kolesarjenje po domači pokrajini. Tako so si dekleta izbrale pohod, fantje pa kolesarjenje.

Na pohod so se odpravili mimo železniške postaje proti odseku za Volče. Ker so Volče zanimiva vasica, so jo tudi obiskali. Sledila je pot do Čepnega, kjer so se učenci odločili obiskati manjši hrib Gradišče. Pot je bila preveč zaraščena, tako da so si nabrali in pojedli nekaj robid ter se odpravili nazaj proti šoli.

Skupina kolesarjev se je odločila, da si bo bolj podrobno  ogledala makadamsko pot, ki vodi od valilnice, mimo Kala, do Pivke. Učenci so počasi vendar vztrajno odkrivali nekatere nove, nekaterim pa že poznane poti naše okolice. Ustavili smo se tudi pri lovski koči, kjer smo se osvežili z malico. Ko smo prispeli v Pivko, smo se odločili, da gremo nazaj skozi Kal ter da nekako pridemo do Nove Sušice. Pot je bila bolj zaraščena, vendar smo navkljub temu prispeli. Ker smo imeli še nekaj časa, smo se odpeljali na Ravne, kjer smo občudovali konje lipicance in ostale domače živali.

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost