Skoči na glavno vsebino

Terme Olimia 2016

Predviden prihod učencev je danes, v petek, ob 18.30.

 

Naši drugošolci in četrtošolci so zjutraj odšli v težko pričakovano šolo v naravi. Sporočili so, da so srečno prispeli in se odlično počutijo. Pričakalo jih je toplo vreme z nekaj oblaki.

PONEDELJEK, 30. 5. 2016

V Olimje smo prispeli po načrtu. Učenci so se najprej razpakirali, sledil je sestanek, kjer smo predstavili osnovne informacije o bivanju v hotelu in programu dela. Izbrali so imena sob ter s sliko okrasili vrata. Sledilo je kosilo, juha, njoki s koščkom mesa in zelenjavno prilogo. Precej učencev je vzelo solato – paradižnike in kumarice. Nekaj časa smo se igrali na igralih, nato smo odšli proti Aqualuni. Dežja ni bilo, se je pa menjavalo oblačno in sončno vreme. Tam smo njihovo znanje plavanja preizkusili ter formirali skupine, v katerih se bodo učili v naslednjih dneh. Sledilo je privajanje na vodo skozi prosto igro v bazenih “džungla”. Voda je bila tudi v zunanjih bazenih topla. Kot smo že navajeni, so nas razvajali s hrano – za popoldansko malico jabolčni zavitek, za večerjo pa juha, špageti z mletim mesom, solata in sladoled. Vidno utrujeni smo se še malo poigrali, nato pa počasi odpravili spat. Domotožja ni, učenci so veseli, prijazni, vljudni, zdravi. Da bi vsaj tako ostalo…

Prejmite en lep in razigran pozdrav, učitelji in učenci.

 

TOREK, 31. 5. 2016

Noč je bila mirna, brez posebnosti. Jutro se je zbudilo v sončen dan in tako je ostalo do večera. Kljub temu smo izvajali plavalne dejavnosti v hotelskih bazenih. Učenci so razdeljeni v dve skupini – boljših in malo manj dobrih plavalcev. Za eno od skupin skrbi naš učitelj Matjaž. Zajtrk je bil samopostrežni in čisto vsi so se dobro najedli, kajti izbira je bila res velika, ravno tako tudi naša lakota. Za kosilo je bila juha, zelenjavni narastek, krompir in pohano meso, za večerjo juha, rižota in sladoled, za popoldansko malico pa banana. Takoj po zajtrku smo odšli na pohod do gradu na bližnjem hribu. Tudi letos so nas ob poti čakale gozdne jagode. Del dneva je z nami preživela ravnateljica. Skupaj smo odšli v trgovino, na sladoled in igrala ter na ustvarjalno delavnico. Po večerji so učenci lahko izbirali med igranjem nogometa in družabnim večerom, pisanjem razglednic. Dan je bil poln dogodkov, učenci bolj ali manj utrujeni, zato so tudi danes mirno zaspali.
Učenci so zelo prijazni eden do drugega, do osebja. Učijo se odgovornosti, skrbi za svoje stvari in pri tem vidno napredujejo. Vsi so zdravi, veseli in pozorni do drugih in kot takšni nadaljujejo s tradicijo dobrih vtisov naše šole v Olimjah.
Pošiljamo vam sončen in nasmejan pozdrav!

SREDA, 1. 6. 2016
Čeprav nas je sonce začelo buditi že okrog šestih, smo potegnili kar do osmih. Noč je bila mirna, učenci zjutraj pa spočiti. Po zajtrku smo odšli na bližnji atletski stadion, kjer smo se preizkusili v vztrajnostnem teku. Sledilo je učenje plavanja in kosilo – korenčkov pire z mesno omako, solata, za popoldansko malico hruška, za večerjo pa njami pica in sladoled. Se razume, da so tisti, ki so pretekli največ krogov, pojedli tudi največ pice. Po večerji ni šlo brez iger na igralih, po katerih so lahko izbirali med igranjem nogometa in obiskom diska – plesom. Deklice na ples, fantje pa na nogomet, z redkimi izjemami. Najlepši pa je vedno večerni prosti čas, ko gredo lahko po umivanju še malo na obisk k sosedom, kjer se igrajo in klepetajo. Nekatere je kar presenetilo dejstvo, da jutri že pakiramo za domov. Še vedno so vsi učenci zdravi in veseli. Sedaj pa je že pozno, zato tudi vam želimo lahko noč in eno bolho za pomoč!

Za povrh pa še en sladko-sladoledni in plesalno-nogometni pozdravček!

 

ČETRTEK, 2. 6. 2016

Za nami je še en uspešen dan, napredek v plavanju, razvajanje z dobro hrano in lepim vremenom, ki se je pod noč zaključilo s krasno mavrico. Neverjetno, kako so učenci napredovali v plavanju: suvereno plavajo delfinčka, metuljčka, kravl, žabico, skačejo, se potapljajo in predvsem sproščeno uživajo v vodi. Dopoldne smo preizkusili svoje znanje o športu in zeliščih v kvizu, narisali risbe za zahvalo, zvečer pa smo odšli na vožnjo s posebnim vlakcem, ki nas je odpeljal do bližnjega samostana, kjer smo si ogledali tretjo najstarejšo lekarno v Evropi. Nekateri učenci so že spakirali, ostale pa to čaka jutri zjutraj. Učenci so v tem tednu lepo skrbeli za svoje stvari, pospravljali svoje sobe, postelje… Nekateri so  postelje pogladili celo z mapami ali rokami, da bi dobili najboljše ocene. Pohvale! Tudi v gostilni niso stali križem rok, ampak so pomagali pospravljati mize, da bi postrežba hitreje stekla. Nekateri komaj čakajo, da spet vidijo svoje domače (predvsem mame), drugi pa bi kar ostali še tukaj. No, mi prihajamo jutri domov, kdaj točno, bo pisalo na spletni šolski strani, lahko pa tudi pokličete in se med seboj obvestite.

Zdaj pa še en neučakan domotožni pozdravček!

 

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost