Skoči na glavno vsebino

Šolsko državno prvenstvo v kolesarjenju na čas

?

V sredo, 19. septembra 2018, se je šest učencev naše šole pomerilo na državnem tekmovanju v cestnem kolesarjenju na čas. Tekmovanje je potekalo tako posamično kot ekipno. V posamični razvrstitvi so rezultati in podelitev potekali ločeno za licencirane in nelicencirane kolesarke in kolesarje.

Tekmovalo se je v treh kategorijah, ločeno po spolu. Vsi naši učenci so tekmovali v najstarejši kategoriji nelicenciranih kolesarjev in kolesark, in sicer pri dečkih in deklicah letnika 2004–2005.

Učenka Lana Biščak je bila tako v svoji kategoriji državna podprvakinja, Neli Morelj pa je dosegla bronasto medaljo v isti kategoriji.

Pri učencih je postal zmagovalec naš učenec devetega razreda Tjaž Dolgan, ki je v 1200 metrski krožni progi za dobri dve sekundi premagal drugo uvrščenega tekmovalca in tako postal državni prvak v kategoriji nelicenciranih kolesarjev letnika 2004-2005.

Na koncu je potekala podelitev tudi za ekipno uvrstitev.

Naša šola je osvojila pokal za 2. mesto izmed 30 šol, ki so sodelovale na tekmovanju. Na tekmovanju so nastopili: Ian Črlenec, Anže Fidelj, Aleš Dolgan, Lana Biščak, Neli Morelj in Tjaž Dolgan. Učencem čestitamo za izjemen uspeh tako pri posamičnem kot ekipnem tekmovanju.

(Skupno 412 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost