Skoči na glavno vsebino

Predstavitev raziskovalne naloge – Izseljenstvo

V petek, 8. 3. 2024, se je Pr’Nantovh v Matavunu zbrala Mreža šol Parka Škocjanske jame. Osem šol je predstavilo svoje izsledke in likovne izdelke nastale v okviru vsakoletnega raziskovalnega dela v počastitev žensk in mater na Biosfernem območju Kras in porečju Reke. Letošnja tema je bila “Izseljenstvo v naših krajih skozi čas”.

Naši učenci 2. razreda so na temo izseljenstva risali risali, njihove risbe so bile razstavljene. Z likovnimi izdelki je sodelovalo tudi nekaj učenk jutranjega varstva. Učenci izbirnega predmeta računalništvo pa so oblikovali raziskovalno nalogo. Podatke smo zbirali preko spletne ankete portala 1ka.si. Za vse odgovore  staršev in starih staršev se iskreno zahvaljujemo. Nekaj zanimivih zgodb smo dobili z intervjuji ter zapisi naših zaposlenih in krajanov. Izsledke raziskave so učenci uspešno predstavili na prijetni prireditvi. Hvala učencem za sproščeno in prijetno predstavitev!

V kletnih prostorih smo si po prireditvi lahko ogledali bogato razstavo likovnih del in materialnih dokazov o izseljenstvu nekoč.

Seveda so nas organizatorji pogostili: s potico in domačim sokom, mentorice pa so ob prazniku prejele rožico.

Se vidimo naslednje leto!

mentorica Katja Čekada

Prilagamo še povezavo do objave, ki so jo pripravili v Parku Škocjanske jame: POVEZAVA

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost