Skoči na glavno vsebino

Udeležba strokovnih delavcev OŠ Košana na izobraževanju v tujini

?????????????

Osnovna šola Košana je vključena v projekt Erasmus +, ki je namenjen izobraževanju strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju v tujini in je financiran iz sredstev Evropske unije.

V času od 26. septembra do 3. oktobra 2015  smo se tako učiteljica likovne umetnosti ter tehnike in tehnologije Urška Tušar, učiteljica slovenščine Anita Nedeljkovič Andlovic in svetovalna delavka Lina Faletič udeležile izobraževanja na Nizozemskem. Izkušnja je bila izjemna, posledično tudi polna novih izzivov. Pridobile smo veliko novih idej za pripravo inovativne učilnice na šoli. Učiteljice smo opravljale vlogo opazovalca pri pouku. Obiskovale smo eno izmed nizozemskih osnovnih šol, ki ima status pilotske šole glede uporabe IKT-opreme, kar pomeni, da učenci pri pouku redno uporabljajo tablične računalnike in da je nasploh digitalna tehnologija del njihovega vsakdana. Šola, na kateri smo gostovale, je manjša vaška šola, zelo podobna naši. Pouk izvajajo v kombinacijah, zaradi česar je bila to za nas še pomembnejša izkušnja. Spoznale smo različna multimedijska orodja in aplikacije, s katerimi skušajo učencem s sodobnimi pristopi približati snov na čim bolj zanimiv način. Seznanile pa smo se tudi z inovativnimi učnimi metodami in oblikami, ki jih pri tem uporabljajo. Program je bil odlično zasnovan in zelo zanimiv. Udeleženke smo se vrnile polne vtisov in novega znanja. Predvsem pa delovne vneme, da pridobljeno znanje in novitete posredujemo sodelavcem ter v čim krajšem času tudi same uporabimo pri svojem delu v razredu.

Objava odraža stališče avtorja, Nacionalna agencija in Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih sporočilo vsebuje.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost