Skoči na glavno vsebino

Zaključno srečanje projekta Slovenski učni krogi v Slovenj Gradcu

V sredo, 11.6. 2014, so se učenci izbirnega predmeta računalniška omrežja, ki so bili vključeni v projekt Slovenski učni krogi (SUK), udeležili zaključne prireditve v Slovenj Gradcu na Drugi OŠ.

Naša šola je v ta projekt vključena drugič, v lanskem šolskem letu je bilo pri nas zaključno srečanje za tri šole. V projektu so letos sodelovale naslednje šole: Druga OŠ Slovenj Gradec, OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ Košana, OŠ Odranci, OŠ Gornji Petrovci, DSŠ Lendava in s SŠ Slovenj Gradec in Muta. Učenci in dijaki so v sodelovanju med šolami v okviru projekta SUK raziskovali na temo Naše življenje.

Učenci so svoje rezultate predstavili na zaključni prireditvi, v odličnem programu, ki se je navezoval na raziskovalne podteme: izseljevanje, zdrava prehrana, domača opravila, mobilne telefonije, življenjski dogodk in vključevanje učencev tujcev v naše šole. Vsi udeleženci prireditve so zelo uživali v prireditvi in predstavljenih rezultatih raziskav.

Po samem uradnem delu zaključne prireditve je sledilo druženje učencev SUK-ovcev in spoznavanje Slovenj Gradca. V ta namen so bili učenci pomešani v različne skupine, v roke so dobili kompas in zamljevid z označenimi znamenitostmi mesta. Po skupinah so učenci tako aktivno raziskovali mesto in se med spoznavanjem mesta tudi spoznavali med seboj.

V poznem popoldnevu smo odhajali domov polni vtisov. Večina jih je bila prvič na Koroškem in so obljubili, da se v te kraje zagotovo še vrnejo.

Povezava na spletno stran druge OŠ Slovenj Gradec.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost