Skoči na glavno vsebino

Prireditev za šolski sklad

V četrtek, 20. junija 2024, je na šoli potekala zaključna prireditev z naslovom »Aktivno v poletje«. V okviru prireditve smo zbirali sredstva za Šolski sklad OŠ Košana. Del zbranih sredstev bo sklad namenil deklici Karolini, ki ima prirojeno redko genetsko bolezen.

Zbrane je pred telovadnico OŠ Košana pozdravila povezovalka prireditve, sedmošolka Tinea, ki je spomnila na dan državnosti, ter povabila učenca Iana, da nam zaigra himno. Sledil je nastop vrtčevskih otrok, s pesmico Sonce se smeje. Vse navzoče je pozdravila predstavnica Šolskega sklada, ki je predstavila dobrodelni namen prireditve, osmošolec Luka pa nas je nasmejal, ko je v narečju spregovoril o aktualnem dogajanju na šoli. Ravnateljica je v svojem nagovoru poudarila, da je letošnja prireditev športno obarvana ter navzoče povabila k sodelovanju. 

Na igrišču so se nato odvijale različne športne igre, v katerih so sodelovali učenci, starši, in zaposleni šole. Preizkusili so se lahko v igri nogometa, igri med dvema ognjema, odbojki ter igri »štrbunk«.

Dogajanje so popestrili tudi gasilci PGD Košana, ki so pripravili spretnostni poligon. Za njihovo sodelovanje se jim najlepše zahvaljujemo.

Poskrbljeno je bilo za prigrizke, saj so tako zaposleni kot tudi starši prinesli različne vrste peciv. Na stojnicah so obiskovalci lahko poskusili kokice, se odžejali z limonado in bezgovim sokom, ter se posladkali z domačim medom. Najmlajši so uživali ob poslikavi obraza, fotografiranju, ogledali pa so si tudi nekaj izdelkov različnih dejavnosti, ki so potekale čez šolsko leto.

Prireditev se je uspešno zaključila in veseli smo vseh vaših prispevkov za Šolski sklad in deklico Karolino.

Organizatorji prireditve

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost