Skoči na glavno vsebino

Ogled dokumentarnega filma V Pivki

V sklopu praznovanja občinskega praznika občine Pivka se je 53 učencev iz Osnovne šole Košana, od 5. do 9. razreda, udeležilo ogleda dokumentarnega filma “Ravne. Mali dvorec pomembnih ljudi” v Krpanovem domu v Pivki.
Učenci se dobro zavedajo zgodovinske vrednosti dvorca, ki se nahaja v neposredni bližini njihovih domov, veliko že vedo o njem, in tudi sicer je dvorec vključen v šolski program, je povedala Anita Nedeljkovič Andlovic, učiteljica slovenščine na OŠ Košana.
Film so v produkcijski hiši Kolut pripravili v okviru čezmejnega strateškega projekta Interreg Italia-Slovenija “Merlin CV”. 
Dvorec Ravne, katerega začetki segajo v 14. stoletje, je z osrednjo stavbo, vrtom, kaščo, hlevom in krajinskim okvirom še vedno eden najbolj avtentičnih spomenikov novoveške plemiške kulture v tem delu Slovenije. Zgodba o dvorcu in posestvu Ravne je pripoved o treh pomembnih plemiških družinah na Kranjskem in treh stavbah, ki so nekoč obvladovale Pivško kotlino in širše; stavbe s svojo mogočnostjo, družine pa s svojim bogastvom, zvezami in političnim vplivom.
Filmsko zgodbo podpisujeta ustvarjalca Drago Mislej Mef in Dušan Milavec. Dolžina: 36 minut
 
Foto: Tibor Pranjič
/Članek je povzet po spletni strani Občine Pivka/
(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost