Skoči na glavno vsebino
 

Projekt Varno na kolesu – 2. mesto!

Že četrto leto se naša šola vključuje v projekt Varno na kolesu, ki ga organizira podjetje Butan Plin d.d. Namenjen je petošolcem in nadgrajuje ter bogati vsebine priprave na opravljanje kolesarskega izpita. Projekt poteka od septembra do konca marca in omogoča nemoteno opravljanje kolesarskega izpita v aprilu, maju in juniju.

V tem šolskem letu smo se veliko naučili in za potrebe projekta tudi pripravili nekaj izdelkov: posneli smo videoposnetek, ki prikazuje varne in nevarne točke za kolesarje ter možne izboljšave, v drugem sklopu pa smo pripravili spletni kviz z orodjem Kahoot, s katerim na zabaven način utrjujemo znanje prometnih pravil. V juniju nameravamo odkolesariti na krajši izlet. Seveda nas prej čaka še opravljanje kolesarskega izpita.

V okviru projekta Varno na kolesu smo se letos udeležili regijske zaključne prireditve, ki je potekala v petek, 20. 4. 2018 na OŠ Dr. Bogomira Magajne v Divači. Vse sodelujoče šole smo bile povabljene na oder, kjer smo prejeli priznanja in praktične nagrade. Strokovna komisija pa je naše delo in izdelke ocenila in odločila, da smo izmed 15 sodelujočih šol na regijskem srečanju dosegli 2. mesto in se tako s prvouvrščenimi – OŠ Prestranek, 24. 5. 2018, odpravljamo na državno prireditev, ki bo potekala v Ljubljani. Za nagrado smo prejeli 200 € donacije.

Poleg simpatične kulturne prireditve pa nas je na šolskem igrišču čakalo kar nekaj zanimivosti: ogledali smo si elemente varnega kolesa, se preizkusili na spretnostnem poligonu, si ogledali opremo in vozilo Policije in se stehtali na prav posebnih tehtnicah, ki pokažejo našo težo ob različnih hitrostih.

Bravo, petošolci!

Na prireditvi so nas tudi posneli in fotografirali, v sobotnih Primorskih novicah je bil objavljen tudi članek o tem dogodku: POVEZAVA (avtor skupinske fotografije je Boštjan Volk).

Prispevek pa smo poslušali tudi na Radiu Koper Capodistria: POVEZAVA

 

(Še fotografije s Facebook profila programa)

 

 

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Novice - šola

 
 

Deli 
 
 
 
Dostopnost