Skoči na glavno vsebino

Spet v šoli

Drage učenke, dragi učenci.
Po dolgem vročem poletju  je čas za ponovno snidenje.

Šola in vrtec Košana vas pričakujeta sveže prepleskana in urejena, zaposleni pa se že veselimo vašega prihoda.

Vsem skupaj želim zadovoljno in uspešno šolsko leto 2017/18.

Ravnateljica Neva Brce in kolektiv OŠ Košana

 

Poslanica ministrice ob začetku novega šolskega leta

Dragi otroci v vrtcih, šolarke in šolarji, učenke in učenci, dijakinje in dijaki,

poletne počitnice se končujejo, pred nami je novo šolsko leto. Upam, da ste imeli krasno poletje, zaslužili ste si ga. Vem, da komaj čakate, da s sošolci in sošolkami delite svoja poletna doživetja.

V naslednjih mesecih vas čakajo novi, drugačni izzivi, verjamem, da jih že radovedno pričakujete. Vaše vzgojiteljice in vzgojitelji, učiteljice in učitelji so dobro pripravljeni. Neizmerni so bazeni znanja, iz katerih boste lahko črpali, različne aktivnosti že čakajo na vas. Morda vas bodo kakšne vsebine, predmeti ali učne ure kdaj bolj zanimali, spet drugi kdaj morda malo manj. V tem ne boste prav nič drugačni, kot smo bili pred vami tudi vsi mi. Spomnim se, kako zelo sem se sama veselila učnih ur slovenščine, pa tujih jezikov, da niti ne omenjam telovadbe; te ure so se mi vedno zdele prekratke, medtem ko je kdo drug morda komaj čakal pouk pri drugih predmetih.

Tako za vas kot tudi za učitelje je pomembno, da skupaj ustvarjamo spodbudno in varno učno okolje. (Med)vrstniško nasilje, bodisi verbalno ali fizično, žal ni redkost, zato je prav, da se o tem vsi skupaj odkrito pogovarjamo in iščemo rešitve.

Ne pozabite: izobrazba je zelo pomembna, znanje pa naložba za življenje. In vrednote štejejo.

Zato sprašujte svoje učitelje in učiteljice, delite ideje, ki zaposlujejo vaše misli, izkoristite priložnosti, ki se vam ponujajo, in potenciale, ki jih imate. Ne glede na to, kaj boste počeli, bodite ob tem spoštljivi in strpni. Priskočite drug drugemu na pomoč, kadar je to potrebno.

Srečno v novem šolskem letu!

 

Spoštovane vzgojiteljice in vzgojitelji, učiteljice in učitelji, profesorice in profesorji, ravnateljice in ravnatelji, direktorice in direktorji, strokovne sodelavke in sodelavci in vsi ostali zaposleni v šolah in vrtcih,

vzgoja, učenje in izobraževanje mladih zahtevata veliko energije, vaša odgovornost je velika, dan za dnem, zato upam, da ste si med poletjem uspeli nabrati novih moči.

V tem šolskem letu bo vrtce obiskovalo 85.000 otrok, v osnovnošolskih klopeh bo skoraj 180.000 učenk in učencev, v srednjih šolah pa več kot 74.000 dijakinj in dijakov.

Tako, kot vi sami veliko pričakujete od vaših varovancev in varovank, njihovo zagnanost, ideje, radovednost, željo po znanju, vem, da veliko pričakujemo tudi od vas. Prepričana sem, da ste na novo šolsko leto dobro pripravljeni.
Zaupamo vam.

Vnaprej hvala za vaš trud in vse dobro pri vašem delu.

Srečno v novem šolskem letu!

 

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost