Skoči na glavno vsebino

Otvoritev razstave likovnih del Marjana Miklavca

V četrtek, 19. 4. 2017, smo ob prijetni kulturni prireditvi, ki so jo obogatili pevci otroškega in mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Florijane Žnidaršič, z dobro mero humorja pa živahno povezali vaški klepetulji (Manca in Neli) ter “inšpektor” (Tjaž) pod mentorstvom Marije Mršnik, odprli razstavo likovnih del slikarja Marjana Miklavca. Krajšo predstavitev slikarja je zbranim podala naša likovna pedagoginja Urška Tušar.

Ogledali smo si dokumentarni film z naslovom Kraška dediščina Marjana Miklavca, režiserja Jadrana Sterleta. Film pripoveduje o Krasu, kraškem človeku ter arhitekturi v povezavi z ustvarjanjem gospoda Miklavca. Ob odprtju razstave je gospod Miklavec šoli podaril sliko Dolnje Košane, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

Nekaj besed o slikarju:

Kraški slikarski samorastnik Marjan Miklavec se je rodil leta 1938 v mestecu Narni blizu Rima, s slikarstvom se je resno pričel ukvarjati po svoji prvi samostojni razstavi leta 1984 v Mali galeriji v Sežani.

Znan je po svojih akvarelih in motiviki značilne kraške pokrajine s poudarkom na arhitekturi in etnološki dediščini starih obrti. Lahko rečemo, da je svoje slikarstvo posvetil Krasu, ki je tudi njegov življenjski prostor, saj živi in ustvarja v Sežani.

V nenehnem likovno ustvarjalnem iskanju in raziskovanju je odkril in izpopolnil svoj likovni jezik tudi z uporabo novih likovnih tehnik. Za slikanje je uporabil teran, v zadnjem času pa barve nadomešča z zemljo, s katero slika na juto oziroma vrečevino. V tej tehniki so narejene tudi slike, ki krasijo naše prostore in bodo na ogled predvidoma do 12. maja 2017.

Vabljeni k ogledu!

 

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost