Skoči na glavno vsebino

Spomladanska tržnica in štafeta semen 2015

Na OŠ Košana smo se že cel mesec pripravljali na Spomladansko tržnico. Sadili in sejali smo semena, zalivali, presajali, izdelali označevalne kartončke, obesili plakate o bližajočem dogodku, se pogovarjali o tem, kaj bomo na tržnico prinesli in za kaj bomo zamenjali.

V pripravah so najbolj aktivno sodelovali učenci PB, ki so kar nekaj šolskega časa porabili za urejanje šolskega vrta in pripravo tržnice, sodelovali pa so tudi pri pripravi degustacije.
Za otvoritev tržnice je otroški pevski zbor OŠ Košana zapel pesem Fižol, nato je sledila predstavitev ponudbe: vsak otrok je povedal, kaj je prinesel. Učitelji smo predstavili, kaj smo tokrat pripravili za degustacijo: hrenov, ajdov in fižolov namaz ter smutije: sončnega, zdravega, srečnega, antistresnega, močnega ter marmorni kolač. Organizirana je bila tudi Info točka Štafeta semen, kjer so lahko udeleženci pustili svoja semena ali sadike, izpolnili poročilo, v zameno pa so si lahko izbrali kaj od šolskih sadik. Temu uvodu je sledilo menjavanje semen in sadik. Marsikaj si lahko našel: več vrst sadik paradižnika, paprik, bučk, različne vrtne in sobne rože, šparglje, okrasno travo, različna zelišča, čemaž ter veliko različnih semen: luštrek, bob, komarček, turški in drugi fižol, soja, buče, različne solate, grah, peteršilj, korenje …

Vsakdo je lahko našel kaj zanimivega. Lončki in vrečke so menjavale lastnike, mize so se praznile, pestrost dogajanja se je umirjala, sledilo je pospravljanje in urejanje učilnic. Marsikdo je že isti dan posadil sadike, drugi bodo še malo počakali. Da bo vse ob pravem času, bodo poskrbele skrbne stare mame in mame.

Ostane še želja, naj vse lepo raste in obrodi sadove, da bo ob tem raslo tudi otroško veselje. Na svidenje na jesenski tržnici!

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost